Хърватия безрезервно подкрепя членството на Финландия и Швеция в НАТО,

...
Хърватия безрезервно подкрепя членството на Финландия и Швеция в НАТО,
Коментари Харесай

Хърватия безрезервно подкрепя членството на Финландия и Швеция в НАТО

Хърватия " безусловно " поддържа участието на Финландия и Швеция в НАТО, съобщи през днешния ден хърватският външен министър Гордан Гърлич Радман и добави, че е дал упътване на непрекъснатия представител към НАТО в Брюксел да одобри молбата за участие на двете страни, оповестява порталът Индекс. Гордан Гърлич Радман съобщи пред Хърватското радио, че на неофициалната среща на министрите на външните работи на НАТО в Берлин през миналия уикенд е дал недвусмислена, безрезервна поддръжка за участието на двете страни в Алианса. 

Хърватският външен министър сподели, че поради съветското навлизане в Украйна и последствията от реконфигурацията на международния интернационален ред двете обичайно неутрални страни са решили да потърсят своята сигурност в НАТО, която дава сигурност на своите страни-членки.

Те се усещат застрашени, те са добре пристигнали в съюза, предвид на личния си капацитет те укрепват с това демократичните стандарти и общия капацитет на НАТО. Постоянният хърватски представител в щаба на НАТО в Брюксел Марио Нобило има мое упътване за приемане на молбата на Финландия и Швеция в НАТО и ще получи пълномощие от държавното управление за сключване на протокола, който ще последва тези дни, съобщи хърватският външен министър, добавяйки, че " съществуват още някакви диалози с Турция ".

Във връзка с изказванията на президента Зоран Миланович, че Хърватия би трябвало да блокира приемането на упоменатите страни в НАТО, до момента в който не се промени изборният закон в Босна и Херцеговина, Гордан Гърлич Радман съобщи, че това е " шантаж " и дефинира това държание като " неевропейско ". Това е шантаж, тези два процеса би трябвало да се разделят, сподели хърватският външен министър и добави, че по въпроса за ситуацията на хърватския народ най-вече се бори държавното управление на Андрей Пленкович, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР