Харуки Мураками 25.10Само за възрастниСтоличният куклен театър отново представя бродуейския

...
Харуки Мураками 25.10Само за възрастниСтоличният куклен театър отново представя бродуейския
Коментари Харесай

Календар 25 - 31 октомври

Харуки Мураками

25.10
Само за възрастни

Столичният куклен спектакъл още веднъж показва бродуейския театър " Авеню Q ". Той е обозначен като мюзикъл за възрастни, а в него по закачлив метод са наранени тематиките за расизма, ксенофобията, гей обществото и порно промишлеността. Специално присъединяване в представлението взима Рафи Бохосян в ролята на Гари Колман, представлението е и с присъединяване на Милен Кукошаров и Ангел Николов (пиано).
Столичен куклен спектакъл, oт 19 ч., билети: 12-20 лева

22-25.10
Дигитално DA

Международният фестивал за цифрови изкуства DA Fest включва селекция от над 60 актьори от разнообразни страни, някои от които идват за първи път в България. В рамките на събитието ще можете да видите изложения, аудио-визуални, театрални и VR пърформанси, видео арт прожекции, лекции и презентации, креативен работилници, концерти. DA Fest ще се организира на пет местоположения: изложба " Академия ", галерията на " Гьоте институт ", Credo Bonum, изложба " Сердика " и галерийно пространство при Триъгълната кула на Сердика към РИМ - София.
Програма на фестивала и билети от www.da-fest.bg

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики 25.10
Мураками през погледа на негова преводачка

В рамките на седмицата на скандинавското кино ще бъде показан филмът " Да сънуваш Мураками ". Той споделя за датската преводачка Мете Холм, която от дълги години превежда творбите на известния създател. Филмът е притежател на редица интернационалните награди за писмено кино.
В Дом на киното, от 17.30 ч., билети: 8 лева

25.10
Обратно в " Ялта "

Световноизвестният немски диджей Пол ван Дайк, израснал в Източен Берлин, се завръща на сцената, с цел да се срещне с феновете на електронната музика в България. Зад пулта на клуб " Ялта " ще застанат още Estiva и DJ George.
В клуб " Ялта ", от 23 ч., билети: 20 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

26.10
Играчки за огромни

Клубът по железопътен моделизъм в България провежда ден на отворените порти. Сдружението съществува от 2009 година, а задачата му е да разпространява този вид занимания, както и построяването на железопътни модули, макети и модели.
На Централна жп гара, от 12 ч.

26-27.10
Сръчна есен

По време на " Есенен базар на изкуствата vol.2 " ще се оферират авторски бижута, облекла, аксесоари, шапки, шалове, кожени произведения, чанти, играчки, картини и украшения. Организаторите са планували и работилница за деца. Входът е свободен.
В " Гранд хотел София ", зала " София ", ет. 2, от 11 ч.

26-27.10
Биобазар

Биобазар " С грижа за нас и природата " ще събере на едно място селекция от био- и натурални артикули, като всеки клиент ще има опция на място да получи повече информация за всеки от тях. Организаторите на събитието ще дарят 10% от приходите от базара за създаване на център за хора със синдрома на Даун.
В Изложбената зала на ЦУМ, от 10 ч.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

27.10
От детска позиция

Семейните разходки из София са с дълготрайност час и половина, в границите на който екскурзовод ще запознае децата и техните родители с забавни обстоятелства, свързани с предишното и сегашното на столицата. Маршрутът включва: Народното събрание, базиликата " Св. София ", Паметника на незнайния боец, Паметника на опълченците, Руската черква, някогашния царски замък, Българска народна банка, Археологическия музей, президентството, ротондата " Св. Георги ".
Начална точка: паметникът на Борис Христов, намиращ се на пл. " Св. Александър Невски "
От: 11 ч., цена: 10 лева за семейство

27.10
На две

Инициативата " Капачки за бъдеще " чества втори рожден ден с благотворително събитие. В концерта ще вземат участие Михаела Филева, Jin Monic, Nikéca, Борис Самаринов & DJ Valex. Всички средства, събрани от събитието, ще отидат за пазаруването на здравна техника за нуждаещи се лечебни заведения. Досега в границите на " Капачки за бъдеще " са рециклирани 255 000 кг пластмаса и са направени 16 дарения в дребни общински лечебни заведения.
В Зала за събития " В парка ", от 19 ч., билети 15 лева

28.10
Ливан в кухнята

В курса " Ливанска кухня " с водеща Хриси Тахле е включено приготвянето на три ястия: къббе билсание, табуле и аиш ассарая - " Хлябът на двореца ". Занятието ще се организира в зала " Цариградско шосе " на Food Connection.
Във Food Connection, от 19 ч., цена: 60 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

29.10
Ти в мен

Missia23 ще означи месеца на фотографията с образен опит, който има за цел да покаже на посетителите разликата сред дясната и лявата половина на лицата им. Фотографът Виктор Попов ще направи фотоси на всички искащи, а по-късно благодарение на обработка ще сътвори две лица - дясно и ляво. Инициативата ще бъде съпроводена и от галерия, озаглавена " Близки срещи от третия тип ", в границите на която ще бъдат показани 11 лица. Ако желаете да се подложите на опита, е належащо авансово да се запишете на имейл на [email protected].
В Missia23, зала 3, разкриване на изложбата: От 18.30 ч.
Експериментален план: всеки ден от 18.00 до 20.00 ч. до 7 ноември, цена: 30 лв., с включена чаша вино

31.10
We like kitsch and Halloween

We like kitsch и бар Tell me провеждат празненство по случай Хелоуин. Диджей сетовете ще бъдат от Ivo Charlie и Julieta Intergalactica, а особено присъединяване ще направи Насо Русков от Babyface Clan.
В бар Tell me, от 23 ч., вход: 5 лева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР