Хартс и Партик Тисъл ще играят през новия сезон в

...
Хартс и Партик Тисъл ще играят през новия сезон в
Коментари Харесай

Арбитражният съд потвърди изпадането на Хартс и Патрик Тисъл

Хартс и Партик Тисъл ще играят през новия сезон в Лига Чемпиъншип (второ ниво) и Лига 1 (трето ниво) на шотландския футбол, откакто Арбитражната комисия, свикана от локалната ФА, реши да не анулира решенията на по-ниската инстанция.

Двата клуба започнаха правосъдни дейности, откакто се оказаха изпадащи по формулата извоювани точки на мач, употребена за оповестяване на края на сезона поради пандемията от COVID-19. Решението беше взето, откакто всичките 42 професионални клуба в Шотландия дадоха право на Лигата да вземе решение по какъв начин да се действа с определянето на крайното класиране.

Хартс и Партик Тисъл желаеха промоциите на Дънди Юнайтед, Рейт Роувърс и Коув Рейнджърс да бъдат замчразени, с цел да могат да останат те. Изпълнителният шеф на Шотландската лига (ШПФЛ) Нийл Донкастър приветства решението на арбитража, описвайки го като ''ясно, всеобхватно и единодушно''.

" Радвам се, че методът ни беше доказан през целия натоварен интервал, през който се разглеждаше това решение. Това беше доста характерна материя, придирчив като ангажирано внимание развой, само че имах цялостно доверие в дейностите и решенията на борда ни ", сподели още шефът.

Президентът на Лигата Мърдок Макленън съобщи, че Комисията е изслушала доста доказателства, очевидци, включително и трима членове на Борда, преди да се произнесе.

" Искам да уточня, че скърбя за ранното привършване на сезона, което извади Хартс, Партик Тисъл и Странрар, съобщи още Мърдок МакЛенан. " Въпреки това, при събитията мога да кажа, че нямаше жизнеспособна опция. " Панелът удостовери също, че Странрар, който реши да не подхваща правосъдни дейности, беше изведен в Лига 2.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР