Хартиени истории/Paper stories - невербален куклен спектакъл за възрастни, представя

...
Хартиени истории/Paper stories - невербален куклен спектакъл за възрастни, представя
Коментари Харесай

Пет истории, изпълнени с много смях и малко тъга

" Хартиени истории/Paper stories " - невербален куклен театър за възрастни, показва фондация " Театър Корсар " на 16 ноември от 19.30 ч. в Сити марк арт център в София, бул. " Янко Сакъзов " 30. Проектът цели да употребява опциите на разнообразни типове хартия (амбалажна, оризова, полиетиленова и др.), от които да построи свои светове и персонажи. Режисьор е Димитър Стефанов, сценограф Алек Чурчич, композитор Милен Апостолов. Участват Велизар Евтимов, Иван-Александър Дойчев, Христо Петев.

Спектакълът наблюдава човешката история от основаването на света до неговото бъдещо опустошение. Актьорите минават през 5 истории, изпълнени с доста смях и малко горест. От райската градина и Адам, и Ева, през построяването на Вавилонската кула, през трагичната история на Орфей и Евридика, през цялостен един човешки живот, погледнат през призмата на любовта сред мъжа и дамата, докосвайки се до българския фолклор посредством ритуала " Люлка " и достигайки до мястото на актуалния човек в глобализацията на днешния ден. Спектакълът е калейдоскоп на човешката история, употребявайки разнообразни похвати от кукленото изкуство (плоски и обемни кукли, сенки, импресия и др.), разказани от трима чаровни артисти. С доста възприятие за комизъм и ексцентрични средства представлението първо ще ни разсмее, след това малко ще ни натъжи, а най-после ще ни накара да се замислим.

Екипът на спектакъла комбинира както потвърдили се експерти като Димитър Стефанов (режисьор на представленията " Живак " в Сити марк арт център, " Тиква " в Сатиричния спектакъл и др.) и Милен Апостолов (композитор на представленията " Боинг Боинг " в ДКТ " Иван Радоев " в Плевен, " Договор 2019 " в Театър 199, както и номинация за " Икар 2019 " за музиката за спектакъла " Наемателят " в държавна такса " Н.О. Масалитинов " в Пловдив), по този начин и младите актьори Иван-Александър Дойчев (от трупата на ДКТ " Иван Радоев " в Плевен), Христо Петев (от трупата на ДКТ " Георги Митев " в Ямбол), Велизар Евтимов (от трупата на ДКТ Пловдив) и дебютанта сценограф Алек Чурчич. Проектът е финансиран от Столичната стратегия " Култура 2019 ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР