Харолд Уилсън е признал за тайна извънбрачна връзка по време

...
Харолд Уилсън е признал за тайна извънбрачна връзка по време
Коментари Харесай

Близък на Харолд Уилсън призна за негова тайна афера, докато е бил премиер

Харолд Уилсън е признал за загадка извънбрачна връзка по време на втория си мандат като министър-председател, разкрива един от най-близките му сътрудници.

Отдавна се носеха клюки, че лейбъристът, който беше на власт за два обособени интервала през 60-те и 70-те години на предишния век, е имал връзка с политическата си секретарка Марсия Уилямс.

Harold Wilson confessed to secret affair while he was PM, close aide reveals
— Sky News (@SkyNews)
Дългогодишният прессекретар на лорд Уилсън Джо Хейнс споделя, че министър председателят в действителност е имал връзка със заместник-прессекретаря Джанет Хюлет-Дейвис.

Вече 96-годишен, господин Хейнс наруши съвсем 50-годишното безмълвие, с цел да разкрие, че и двете страни са му разказали за аферата си.

Той твърди, че аферата е " повишила " морала на тогавашния министър-председател " повече, в сравнение с някой би могъл да знае " през двете години преди да се отдръпна.

Харолд Уилсън е водач на Лейбъристката партия сред 1963 и 1976 година и два пъти заема поста министър-председател.

Джанет Хюлет-Дейвис е с 22 години по-млада от лорд Уилсън - и е била омъжена жена на 30 години по време на техния флирт.

" Тя умря, пазейки загадка, която в никакъв случай не излезе нескрито " , сподели господин Хейнс.

В пояснение на аргументите, заради които връзката е останала поверителна толкоз дълго време, лорд Донахю съобщи пред Би Би Си: " Запазихме я в загадка, тъй като смятахме, че ще бъде употребена пагубно против него по това време. Сега няма причина за това и изчакахме, до момента в който и двамата починаха - Уилсън преди години, а Джанет - единствено преди няколко месеца, и по тази причина почувствах, че като бивш историк това е значимо да влезе в историческите сведения за Харолд Уилсън . "

Harold Wilson confessed to secret affair while PM, former aide reveals
— StageCritic.com (@stagecritic615)
Г-н Хейнс разкрива, че госпожа Хюлет-Дейвис е признала за аферата, откакто е била видяна да се качва по стълбището към стаята на министър-председателя през 1974 година

Междувременно лорд Уилсън, който умря през 1995 година на 79-годишна възраст, доверил, че любовницата му е дала " нов живот ".

Джанет Хюлет-Дейвис умря предходната година и беше една от първите дами, които ръководеха връзките на няколко отдела в Уайтхол.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР