Харков, където преди войната живееха 2 милиона души, сега е

...
Харков, където преди войната живееха 2 милиона души, сега е
Коментари Харесай

Бруно Бекман за БНТ: Как изглежда Харков, когато слънцето залезе?

Харков, където преди войната живееха 2 милиона души, в този момент е един от многото градове, подложени на тежък режим на тока. Нощем измежду дребното светлини са тези на светофарите. Хората са призовани да пускат отоплителни уреди и електроуреди единствено нощем.

Белгийският публицист Бруно Бекман споделя по какъв начин наподобява градът след залез слънце - вижте във видеото репортажа му, изпратен особено за Българска национална телевизия.



Бруно Бекман: Всичко е наред с вашите тв приемници, само че когато застана под дежурното осветяване на хотела, ще разберете по какъв начин наподобява Харков през нощта. Тя стартира в 17:30. Електричество няма сред 15 и 18 часа, само че това е планово прекъсване на тока, с цел да се пести сила. През нощта Харков е потопен в мрак и единственото, което се вижда, са хора, които се движат с фенерчета и деца, които играят с фенерчета. Всички са се снабдили с фенери. Те, дружно с дървата, са най-продаваната стока тук, в този град в Източна Украйна. Харков към момента всекидневно е подлаган на артилерийски обстрел, както чухме и тази заран на площад " Свобода ". И хората философски понасят всичко това, само че са доста много изтощени. Вчера за първи път температурите паднаха до минус 3 градуса. Украйна и Европа се приготвят за една от най-тежките зими след Втората международна война.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР