Харчим 140 киловата средномесечно, ако нагряваме веднъж дневно 3 киловата

...
Харчим 140 киловата средномесечно, ако нагряваме веднъж дневно 3 киловата
Коментари Харесай

Очаква се няколко града да концентрират населението на България


Харчим 140 киловата средномесечно, в случай че нагряваме един път на ден 3 киловата бойлер и това е задоволително за цялото семейство.

Сметката е приблизителна и не включва още редица фактори като загуби по трасето.
-->
Средно статистички без оглед на самостоятелната консумация едно домакинство употребява към 200 киловата сила единствено за бойлера си. 

Ето за какво в градовете като София, Сливен, Бургас, Враца, Русе и Перник може да се каже, че топлофикациите са значима част от задачите за енергийната успеваемост. В един по-малък град това икономисва близо 27 000 мегавата на годишна база. Казано по различен метод за всеки 10 - 11 000 семейства, които употребяват топлофикация вместо бойлер, ще са ни нужни 3 мегавата електрическа сила по-малко за всеки час в денонощието 365 дни в годината. 

От своя страна топлофикациите в страната са 100% енергийно ефикасни, произвеждайки по смесен прийом топлинна и електрическа сила. 

Подписаното в Киото съглашение залага също толкоз тежест на напъните за постигането на енергийна успеваемост, колкото и за понижаване на въглеродния отпечатък. Ето за какво топлофикациите са енергийни бижута в осъществяване на задачите на Европейския зелен пакт.

А за семействата разликата в сметките при отопление на ток и парно ще бъде още по-голяма, когато излезем на свободния пазар(крайният период за което наближава - 2026 г.). Много е евентуално и затова числеността на популацията в градовете с топлофикация да пораства за сметка на тези, които не оферират друга опция от електрическата сила.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР