Характерът на един човек е определящ за неговите действия и

...
Характерът на един човек е определящ за неговите действия и
Коментари Харесай

Феноменалните истини за човешкия характер

Характерът на един човек е определящ за неговите дейности и за решенията, които взима, кариерата, която избира, и хората, които го заобикалят.

Голяма част от научните проучвания са ориентирани точно към човешкия темперамент, като през годините са открити няколко феноменални и смайващи истини за особеностите на нрава ни.

От значение е дали сте първородни

Поредица от изследвания са удостоверили, че стандартите, съгласно които първородните деца са по-властни и виновни, са правилни. Изследванията разказват най-малките деца в едно семейство като по-импулсивни и безотговорни. Оказва се още, че първородните избират да поддържат връзка с други първородни, а най-малките деца инстинктивно търсят себеподобни другари.

 Успех

Характерът ни не се променя

Психологът Пол Коста изяснява, че през годините се трансформират само навиците и виталната ни мощ, само че не и характера. Истината е, че колкото и да посещавате избрани курсове, нравът ви няма да се промени през годините.

Някои особености от характера могат да ви разболеят

Статистическите мета-анализи удостоверяват, че сред човешкия манталитет и избрани болести съществува връзка. Според проучванията невротичните хора страдат по-често от главоболие, артрит и сърдечно-съдови болести. Друго изследване преди време оказа, че срамежливостта също не е здравословна. Резултатите демонстрираха, че свенливите хора живеят по-кратко.

 Работа

Животните също имат характер

Животните също имат темперамент и персонални желания, които не трансформират през целия си живот.

Основните черти на характера са пет

Психолозите са определили 5 съществени характера – екстровертност, вежливост, съвест, невротичност и неприкритост. Според експертите всеки човек има в избрана степен и петте черти, които се въздействат една от друга. Така да вземем за пример ниската есктровертност ни прави по-срамежливи, а високата степен на вежливост – по-общителни.

Facebook профила ни разкрива характера

Изследвания на учени са удостоверили, че профилите във Facebook сносно разкриват същинската ви персона, колкото и да редактирате информацията, която публикувате.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР