Хапването на червено цвекло в преходния период между различните сезони

...
Хапването на червено цвекло в преходния период между различните сезони
Коментари Харесай

Невероятните ползи за здравето от този зеленчук

Хапването на алено цвекло в преходния интервал сред другите сезони подкрепя поддържането на положително здраве и позитивно въодушевление. Историята приказва, че цвеклото е намерило място измежду едно от античните чудеса на света, а точно Висящите градини на Семирамида. Това надали е инцидентно, тъй като този сладостен зарзават е заряд от витамини и потребните му свойства са били познати още на античните нации.
Цвеклото е лек за редица заболявания. То е било прието още от Хипократ, който го е включвал в своите предписания.
Едно от най-важните му качества е, че бори ракови болести. Установено е да вземем за пример, че пиенето на сок от цвекло в продължение на 4-6 седмици стабилизира положението на организма. Това е по този начин, тъй като цвеклото съдържа доста субстанции, които подкрепят изхвърлянето на токсините, усъвършенстват функционалността на черния дроб и пречистването на кръвта, по тази причина е и доста подобаваща храна по време на лъчетерапия и затлъстяване.
Въпреки че това е най-сладкият зарзават, той е подобаващ за диабетици, а хлорофилът, който съдържа, оказва помощ на страдащите от анемия, изключително в композиция със сок от ряпа и моркови.
Една от най-важните съставки на аленото цвекло несъмнено са антоцианите (цветни пигменти), които имат антиоксидантни свойства. За стимулиране на имунната система цвеклото може да се пие в композиция с имуностимулатори и антиоксиданти като женшен.
В идните зимни месеци при хрема и простуда умерено може да капвате по 1-2 капки сок от цвекло в ноздрите си и по този начин вашето положение сигурно ще се усъвършенства.
Комбинацията от цвекло и мед пък е лекарство против високо кръвно.
За да се радвате на обикновено кръвно и добър холестерол, може да хапвате и салата от цвекло. Този зарзават е подобаващ за спортисти, които се стремят към по-голяма устойчивост, поради нитратите, които съдържа. Освен че щадят кислородните ресурси на организма, те дават и възприятието за по-малко безсилие.
Все отново имайте поради, че макар всички позитивни качества сокът от алено цвекло не трябва да се приема повече от 4-6 седмици. След този интервал е нужна отмора, защото непрекъснатото пиянство на сок от цвекло има разхлабващо деяние. Затова пийте еликсира с мярка и се радвайте на положително здраве.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР