Happy Christmas, War is Over“ — песен на Джон Ленън

...
Happy Christmas, War is Over“ — песен на Джон Ленън
Коментари Харесай

Нежеланото възраждане на войната

„ Happy Christmas, War is Over “ — ария на Джон Ленън и Йоко Оно — се пуска постоянно по това време на годината. За страдание, с наближаването на края на 2023 година войната е доста надалеч от своя край. Броят на въоръжените спорове и опустошителното им влияние върху цивилното население нарастват.

Конфликтът сред Русия и Украйна, най-голямата война в Европа от 1945 година насам, към момента бушува. Израел нахлу в Газа в отговор на терористичните офанзиви на Хамас от 7 октомври. Рискът от още по-мащабна война в Близкия изток - може би сред Израел и Хизбула в Ливан - остава доста действителен. В Индо-Тихия океан военното напрежение е високо в Южнокитайско море и Тайванския проток.

На други места бушуват други по-малко рекламирани войни. В Судан през април избухна спор сред армията и паравоенните Сили за бърза поддръжка. То към този момент лиши хиляди животи и сътвори 6 милиона бежанци, като в същото време заплаши страната с апетит. Международният избавителен комитет (IRC) неотдавна акцентира седем други...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР