Хаосът и разрухата там са обида към столичани, пишат от

...
Хаосът и разрухата там са обида към столичани, пишат от
Коментари Харесай

ВМРО настоява Столичният общински съвет да провери спешно гробищните паркове в София


Хаосът и разрухата там са засегнатост към столичани, пишат от партията

Общинските съветници на Вътрешна македонска революционна организация в Столичния общински съвет още веднъж приготвят предложение за основаване на краткотрайна комисия със задача „ Проверка и разбор на активността на Оперативна програма „ Гробищни паркове “, оповестяват от пресцентъра на партията.

Идеята е всички политически партии и самостоятелни съветници да се обединят и СОС да излъчи представители от всички, с цел да стартира инспекция. Целта е да се даде отговор на въпроса изрядна ли е активността на общинското дружество, подчинено на кмета на Столична община.

Проектът за отчет и решение е изпратен до групите в СОС в четвъртък. Преди към година, още веднъж по самодейност на Вътрешна македонска революционна организация, беше импортиран отчет от съветници от Вътрешна македонска революционна организация, Българска социалистическа партия и „ Демократична България “, само че той не събра нужните гласове в залата на общинския съвет и не се стигна до действителна инспекция.

Ситуацията в гробищните паркове в София, които са със статут на паркове и са обществена общинска благосъстоятелност, не е за подценяване. От години жители се оплакват от неуредици, нечистотия, тиня и вандализъм там. Не секват и недоволствата за бутнати и счупени паметни плочи, за обрасли имоти, които не се поддържат. Отделно от това общинските съветници от Вътрешна македонска революционна организация от години показват подозрения в метода, по който се харчат средствата от бюджета от страна на управлението на гробищните паркове. От години в бюджета на Столична община се отделят средства за поддръжка, за създаване на алеи, отводняване, видеонаблюдение, само че парковете наподобяват все по-зле.

В началото на месец януари 2023 година медии демонстрираха в репортажи по какъв начин наподобяват така наречен „ нови имоти “ в Централните софийски гробища. Въпреки отпусканите средства през годините, там няма естествени алеи, озеленяване, няма видеонаблюдение, хората газят в нечистотия и тиня.

Според Вътрешна македонска революционна организация всичко това е безапелационен неуспех в ръководството на гробищните паркове и изважда нескрито неуредиците на всяко управническо равнище там. Една финансова инспекция ясно ще покаже точните проблеми при разходването на средствата и ръководството на гробищните паркове.

Ето и част от претекстовете в предлагането:

„ Основен въпрос е методът, по който се поддържа и ръководи общинската благосъстоятелност, защото гробищните паркове са обществена общинска благосъстоятелност. Налице са данни, информация за трайни обекти и обекти на инженерната инфраструктура, които не са построени и предадени, заведени като актив на Столична община (като собственик), само че в това време се употребяват, като не е ясно дават отговор ли на минималните условия за сигурност и въвеждане в употреба. “

Общинските съветници от Вътрешна македонска революционна организация чакат до няколко дни да чуят позициите на останалите политически групи - дали ще имат волята да поддържат отчет, който да осветли активността на Оперативна програма „ Гробищни паркове “.

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР