Халфът на ЦСКА Федерико Варела спечели наградата за Играч на

...
Халфът на ЦСКА Федерико Варела спечели наградата за Играч на
Коментари Харесай

Варела: Откакто дойде Любо Пенев, идеята е да печелим всичко

Халфът на ЦСКА Федерико Варела завоюва премията за Играч на 26-ия кръг на efbet Лига. Аржентинецът съумя да завоюва гласуването, а след него останаха Вандерсон (Лудогорец), Емануил Манев (Царско село), Жорди Кайседо (ЦСКА) и Жул Кейта (ЦСКА).

„ Искам да благодаря на всички, които са дали своят вот за мен. Голямо наслаждение е. Това е компенсация за моя труд и съм доста благополучен “, стартира Варела.

„ Работата ми е да давам пасовете. Имам достойнството да давам асистенции към нападателите, само че това е ролята ми в тима. Искам да въвеждам голове, само че не по-малко значими са и асистенциите. Най-важното е тимът да побеждава. Работя всеки ден интензивно и на всяка подготовка желая да демонстрирам моите качества. Необходимо ми е доверието на треньора, с цел да го демонстрирам и на терена. Откакто пристигна Любо Пенев имам пет дуела, което доста ме радва. Имам доверието на треньорския щаб “, добави още той.

„ Тренировка след подготовка демонстрирах качествата си. В ежедневният труд демонстрирах, че мога да извършвам моята роля в тима. С това убедих треньора. С дебютния си мач дадох асистенция на Кайседо и оттова нататък се възползвах от опциите. Нов съм и знам, че би трябвало акомодация. Знаех, че когато получа опция, няма да я изпусна. Радвам се, че станах значима част от отбора “, сподели аржентинецът.

„ Много съм благополучен в клуба. След моят престой в Испания, бях за малко в Турция, само че проблеми с договорът ми и станах свободен сътрудник. Получих опция да дойда в ЦСКА и получих доста положителни референции за клуба. Знаех, че това е най-хубавият тим в България и не се замислих “, съобщи Варела.

„ Откакто пристигна Любо Пенев, концепцията е да спечелим всичко. Идват плейофите и в случай че развием нашата игра, ще реализираме най-високото място. Финалът е доста значим, само че преди този момент имаме доста мачове с директни съперници, които би трябвало да спечелим. Останах доста впечатлен от почитателите. Гледал съм видео каква атмосфера основават и какъв брой оказват помощ на тима. Във всеки мач се усещаме като вкъщи с тези последователи. Забелязахме тяхното наличие. Представям си, когато могат да изпълнят стадиона. Ще бъде необикновено “, добави още той.

„ Постоянно се движа и се пробвам да диря празните пространства, с цел да давам асистенции на нападателите. Офанзивните ни играчи са съвършени и знаят, че когато се обърна ще получат асистенция или пас, с цел да напреднат още напред. Обичам тази игра, да намирам пространствата. Всеки ден се трудя доста “, сподели Варела.

„ Когато дойдох в България беше мъчно, тъй като жена ми бе в напреднала бременност. За благополучие всичко мина добре и в този момент се любувам на футбола. Позволява ми да давам най-хубавото от себе си “, съобщи аржентинецът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР