Халфът на Реал Мадрид и хърватския национален отбор Лука Модрич

...
Халфът на Реал Мадрид и хърватския национален отбор Лука Модрич
Коментари Харесай

Лука Модрич е новият номер 1 в света, Меси и Роналдо не присъстваха на церемонията

 Модрич, Роналдо и Салах се борят за номер 1 през годината
Халфът на Реал Мадрид и хърватския народен тим Лука Модрич беше определен за Най-добър футболист на ФИФА за годината. Футболистът завоюва в конкуренцията на Кристиано Роналдо и Мохамед Салах.

Португалецът и суперзвездата на Барселона Лионел Меси не участваха на церемонията в Лондон, макар че двамата за поредна година бяха част от Идеалния тим.



Стражът на Реал Мадрид и белгийския народен тим Тибо Куртоа сграбчи наградата за най-хубав вратар. Това е второ самопризнание за него през тази година, откакто получи и Златната ръкавица за номер 1 на своя пост по време на Мондиал 2018.



На Световното състезание в Русия той завоюва бронзов орден с отбора на " алените дяволи ". Негови съперници бяха международният първенец с Франция и състезател на Тотнъм Юго Лорис и вратарят на Дания и Лестър Каспер Шмайхел.

Селекционерът на международния първенец Франция Дидие Дешан изцяло предстоящо беше определен за Най-добър треньор. Той съумя да изведе " петлите " до тяхната втора международна купа в историята, като това се оказа основно за спечелването му на този приз. Другите двама номинирани бяха Зинедин Зидан и селекционера на Хърватия Златко Далич.



Египетската звезда на Ливърпул Мохамед Салах получи наградата " Ференц Пушкаш " за най-красив гол през миналия сезон. Той завоюва в конкуренцията на посочените за любимци Кристиано Роналдо, Гарет Бейл и Лионел Меси, както и Бенджамен Павар, Денис Черишев, Рикардо Куарешма, Лазарос Христодулопулос, Райли МакГрий и Джорджан де Араскаета.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР