Халфът на Реал Мадрид Джуд Белингам получи контузия и е

...
Халфът на Реал Мадрид Джуд Белингам получи контузия и е
Коментари Харесай

Марко Розе: Не вярвам, че Белингам няма да играе

Халфът на Реал Мадрид Джуд Белингам получи травма и е малко евентуално да се възвърне за гостуването на Република България Лайпциг от Шампионска лига, само че треньорът на Лайпциг Марко Розе гледа с съмнение на тази информация.

Белингам напусна терена в 57-ата минута при успеха на Реал с 4:0 над Жирона в събота, където халфът означи два гола, а по-късно клубът заяви, че той е с изкълчване на левия гален.
 Аугсбург - Република България Лайпциг 2:2 в мач от Бундеслигата
Република България Лайпциг продължава с компликациите надалеч от вкъщи

Нова неверна стъпка за " биковете "

" Не имам вяра, че той няма да играе, до момента в който не се уверя на следващия ден, че не е на стадиона ", сподели Розе на конференция в понеделник.

" Познавам Джуд, той ще направи всичко, с цел да играе мача от Шампионската лига. Може да посети други лекари през днешния ден и ще направи всичко, с цел да се възвърне. Прочетох доста, само че ще забележим дали е тук или не ", сподели още Розе.

Треньорът на Лайпциг познава чудесно качествата на Белингам, който тренираше в Борусия Дортмунд през сезон 2021-22, само че даже той не очакваше да го види да означи 16 гола в шампионата към този момент този сезон, плюс четири в Шампионската лига.

" Мисля, че той е в верния клуб и направи верния ход. Не ме изненадва, че направи такова влияние ", сподели Розе.

" Но фактът, че той вкарва толкоз доста голове, беше дребна изненада. Той е страховит човек и страховит футболист с необикновен нрав. Ако Джуд не играе, Брахим Диас сигурно ще бъде алтернатива. Може би те ще играят в система 4-3-3 с Хоселу начело. "

Победата на Реал над изненадващия кандидат за купата Жирона отвори разлика от пет точки на върха в Ла Лига и Розе е наясно какъв брой рисков е съперникът, с който се сблъсква неговият тим, със или без Белингам.

" Те са в добра форма. Те знаят какво значи да играеш в този шампионат и да го спечелиш, би трябвало да се концентрираме върху всички, Брахим, Родриго, Кроос, Модрич... Всички те са отлични играчи. Мога да назова и други.

Но ние имаме добър състав, положителни играчи. Ще дадем всичко от себе си на терена и ще се възползваме от нашите шансове. Искаме да реализираме добър резултат за този първи мач, желаеме да бъдем конкурентни в притежанието на топката. Ние не се опасяваме от никого ", сподели още Розе.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР