Хакнат акаунт в социалната мрежа X (бивш Twitter) на Комисията

...
Хакнат акаунт в социалната мрежа X (бивш Twitter) на Комисията
Коментари Харесай

Bitcoin подскочи, за да падне, а зад всичко това стои хакнат акаунт на Комисията за ценни книжа и борси на САЩ

Хакнат акаунт в обществената мрежа X (бивш Twitter) на Комисията по скъпи бумаги и тържища (SEC) на Съединени американски щати в началото изстреля цената на Bitcoin до съвсем 48 хиляди $, с цел да се срине малко по-късно до съвсем 45 хиляди $.

Причината за внезапните промени в цената на най-популярната криптовалута бе поредност от две изявления в обществената мрежа X, като в първата се твърдеше, че комисията е одобрила на фондовите тържища в Съединени американски щати да се търгуват борсово търгувани фондове (ETF), които влагат в Bitcoin. Подобно решение на комисията вероятно се чака по-късно на 10 януари 2024 година Във втората обява, която бе изтрита доста по-бързо, бе написано само $BTC., което е знака на криптовалутата.
 Втората обява след хакването на акаунта на SEC в X
Източник:

Втората обява след хакването на акаунта на SEC в X

Оказа се обаче, че акаунта @SECGov в X/Twitter на Комисията по скъпи бумаги и тържища е бил злепоставен ", сподели представител на комисията в изказване за CoinDesk. Той добавя, че неоторизираният туит по отношение на биткойн ETF не е изработен от SEC или нейния личен състав.

Председателят на SEC Гари Генслър в личния си X акаунт сподели, че ETF не са били позволени. " SEC не е одобрила листването и търговията на спот биткойн борсово търгувани артикули ", написа той.

The twitter account was compromised, and an unauthorized tweet was posted. The SEC has not approved the listing and trading of spot bitcoin exchange-traded products.
— Gary Gensler (@GaryGensler)
Възможно е регулаторът да утвърди спот биткойн ETF приложения в сряда. Говорител на SEC показа предходната седмица, че всяко утвърждение за биткойн ETF ще се появи в базата данни EDGAR на агенцията; X не е обещано като средство за съобщаване на решението.

" Всички заповеди на Комисията 19b-4 ще бъдат оповестени на нашия уеб страница и по-късно оповестени във Федералния указател ", споделя представителят.

Има две механически условия, които би трябвало да бъдат изпълнени, преди спот гарантиран Bitcoin ETF да може да стартира да търгува. Първо, SEC би трябвало да утвърди по този начин наречените 19b-4 поръчки на тържищата, на които ETF би трябвало да бъдат регистрирани. Второ, регулаторът би трябвало да утвърди съответните формуляри S-1, които са заявки за регистрация на евентуалните емитенти - лист, който включва също фондове като BlackRock и Fidelity.

Компрометираният @SECgov X акаунт написа: " Днес SEC дава утвърждение за #Bitcoin ETF за листване на всички регистрирани национални тържища за скъпи бумаги. Одобрените биткойн ETF ще бъдат обект на настоящо наблюдаване и ограничения за сходство, с цел да се подсигурява непрекъсната отбрана на вложителите. "
 Снимка 648665
Източник:

Той включваше графика с откъс, сякаш от Генслер.

През интервала на растеж и спад, над 50 милиона $ позиции за търговия с деривати с ливъридж бяха затворени в границите на един час, демонстрират данните на CoinGlass.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР