Хакерска атака към сайта на Висшия съдебен съвет. За това

...
Хакерска атака към сайта на Висшия съдебен съвет. За това
Коментари Харесай

Хакери затъмниха заседанието за Гешев

Хакерска офанзива към уеб страницата на Висшия правосъден съвет. За това оповестиха от дирекцията „ Информационни технологии и правосъдна статистика “ към Висш съдебен съвет по време на днешното съвещание на Пленума. Подобни дейности е имало и към уеб страницата на Министерството на правораздаването.

Поради тази причина част от съвещанието на Висш съдебен съвет, на което сега се преценя допустимостта на събитията по предлагането на министър Надежда Йорданова за предварително освобождение на основния прокурор, не е могло да бъде предавано онлайн, с изключение на в постройката на съвета. Интернет страницата на Висш съдебен съвет и тази на Правосъдното министерство към този момент работят.

Пленумът на Висш съдебен съвет разисква през днешния ден възможни и постоянни ли са събитията в предлагането на министъра на правораздаването Надежда Йорданова за предварително освобождение от служба на основния прокурор Иван Гешев. 

В началото на съвещанието Гешев съобщи, че няма нищо срещу всички точки да се разясняват, с цел да се види тяхната неплатежоспособност. Той добави, че желае да има спор всъщност, по всички точки в предлагането на министъра.

Членовете на съвета одобриха със 17 гласа - от 17 дали своят вот, за постоянно и възможно настояването по първия пункт, който се отнася за оповестеното на 11 юли 2020 година в профила му в Туитър от Иван Гешев по отношение на дейности на Министерство на вътрешните работи. 

Предстои членовете на съвета да обсъдят и вземат решение и по останалите осем пункта от предлагането на министър Йорданова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР