Хакерите в България са получили достъп до огромни количества информация,

...
Хакерите в България са получили достъп до огромни количества информация,
Коментари Харесай

ЕС стиска палци да не са хакнати от България и данни за борба с ДДС измами в Европа

Хакерите в България са получили достъп до големи количества информация , в това число досиета от мрежата на Европейски Съюз за битка с измамите EUROFISC. Комисията удостовери за Euractive, че следи настоящата обстановка.

Прокурорите са повдигнали обвинявания против двама служащи в компания за киберсигурност с тероризъм като част от следствие на най-големия пробив на данните в България.

Хакерите също се снабдиха с персоналните данни на 5 милиона български жители, съдържащи се в базата данни на Национална агенция за приходите, както и други бази данни. Някои файлове съдържат информация за банковите сметки на български жители в чужбина .

Една от най-чувствителните бази данни, които са хакнати, наподобява е EUROFISC , механизъм, очакван за държавите-членки за бързо и целеустремено шерване на информация в битката с проведените измами с Данък добавена стойност и изключително с измамите " въртележки ". Тази система за битка с измамите е въведена през 2012 година
 500 000 имейла и пароли разкрили в компютрите на
500 000 имейла и пароли разкрили в компютрите на " Тад груп "

Отваряни са и пощи на жители

На въпрос от Euractive, представителят на Комисията Йоханес Бахрке съобщи, че изпълнителната власт на Европейски Съюз е осведомена с отчетите и е в контакт с българските управляващи.

" Това е тяхна задача. Комисията е уведомила всички държави-членки за приключването на данни . Ще продължим да следим обстановката ", разяснява той.

Euractive схваща, че Комисията не разполага с информация по отношение на действителното наличие на информацията , обменяна по EUROFISC, нито достъп до обменяните сред държавите-членки данни, свързани с Данък добавена стойност.

Това, което остава за изпълнителната власт на Европейски Съюз, е единствено да стиска палци, че българските управляващи ще осведомят данъчните органи на други държави-членки, ако са изтекли чувствителни данни, които ги засягат.

От друга страна, държавите-членки биха могли да проучат сами приключването , защото е полу-публично и хакерите са изпратили документите до всички съществени медии .

Атаките са неприятна вест за България и в подтекста на кандидатурата й да се причисли към Шенген , организация с доста сензитивна база данни.

Българската прокуратура квалифицира хакерската офанзива като " тероризъм ", тъй като т върди, че е изработен, с цел да провокира боязън и суматоха измежду популацията. Открит е профилиран уеб страница, на който всеки български жител може да ревизира дали информацията за него е обществено притежание.
 Проверяват и всички някогашни чиновници на
Проверяват и всички някогашни чиновници на " Тад груп "

Гешев не го интересуват митинги и политически събития, а прави неща, които други единствено обещават
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР