Хакери заплашиха 44-годишната британска актриса Даниела Уестбрук да публикуват нейни

...
Хакери заплашиха 44-годишната британска актриса Даниела Уестбрук да публикуват нейни
Коментари Харесай

Хакери изнудват актриса с голи СНИМКИ 18+, но тя ги прецака и си ги пусна сама в мрежата

Хакери заплашиха 44-годишната английска актриса Даниела Уестбрук да разгласяват нейни интимни фотоси, откраднати от iCloud. Жената обаче отказала да бъде водена за носа от мошениците и сама си разгласила фотосите.

Когато хакерите заплашили Даниела с публикуването на голите ѝ снимки, актрисата се почувствала така, сякаш животът ѝ се контролира от чужди ръце. Актрисата изпаднала в огромен стрес, тя не могла да спи по нощите.


Освен това, престъпниците също заплашили и нейните деца: 16-годишният Джоди и 21-годишния Кай. И дори писали на 90-годишната баба на звездата.



Хакерите атакували актрисата още през 2016 година. Всяка седмица тя получавала нови съобщения от мошениците. За две години тя получила от тях над 4 000 съобщения.


Профилът на актрисата в Whatsapp бил хакнат, както и профилът ѝ във Фейсбук и онлайн-хранилището iCloud


При това жената си няма и на представа защо именно тя е станала жертва на кибер престъпниците.


Злосторниците дори започнали да заплашват живота на Даниела. Веднъж те ѝ съобщили, че те са убили баща ѝ. За щастие, мъжът е жив и здрав. " Той (престъпникът) ми каза, че съм лоша майка. Че насилвам дъщеря си, защото са ме били като малка ", споделя Даниела.


В крайна сметка актрисата решила да потърси помощ от полицията. Тя дала на следователите телефона си, за да може те да открият хакера.


Освен това, жената решила да изпревари престъпниците и сама публикувала снимките, с които те я изнудвали.


Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР