Хакери откраднаха имейл адресите на повече от 200 милиона потребители

...
Хакери откраднаха имейл адресите на повече от 200 милиона потребители
Коментари Харесай

200 000 имейли изтекли от Twitter

Хакери откраднаха имейл адресите на повече от 200 милиона консуматори на Twitter и ги разгласиха в онлайн хакерски конгрес. Това заяви " Ройтерс ", като цитира израелски експерт по сигурността.

Пробивът за жалост ще докара до доста други сходни офанзиви, написа в LinkedIn Алон Гал, съосновател на израелската компания за мониторинг на киберсигурността Hudson Rock. Той го назова " едно от най-значимите приключвания на данни, които съм виждал ".
 Потребителите се произнесоха - желаят Мъск вън от Twitter
Потребителите се произнесоха - желаят Мъск вън от Twitter

Милиардерът самичък се допита с анкета в обществената мрежа

Twitter не е коментирал отчета, който Гал разгласява за първи път в обществените медии на 24 декември, нито е дал отговор на запитвания за нарушаването от тази дата. Не беше ясно какви дейности е подхванал екипът, в случай че има такива, с цел да проверява или поправя казуса.

" Ройтерс " не можа без значение да ревизира дали данните във форума са достоверни и идват от Twitter. Екранни фотоси от хакерския конгрес, където данните се появиха в сряда, се популяризират онлайн.

Трой Хънт, основател на уеб страницата за известяван за нарушавания Have I Been Pwned, видя изтеклите данни и сподели в Twitter, че наподобяват " съвсем това, което е разказано като ".

Няма улики за самоличността или местоположението на хакера или хакерите зад пробива. Може да се е случило още през 2021 година, което беше преди Илън Мъск да поеме собствеността върху компанията предходната година.

Твърденията за размера и обсега на пробива в началото варираха и се твърдеше, че 400 милиона имейл адреса и телефонни номера са били откраднати.
 Стотици някогашни чиновници съдят Twitter
Стотици някогашни чиновници съдят Twitter

За дискриминация и противозаконни уволнения

Големият пробив в Twitter може да заинтересува регулаторите от двете страни на Атлантика. Комисията за отбрана на данните в Ирландия, където се намира европейското седалище на Twitter, и Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати следят компанията, благосъстоятелност на Мъск, за съблюдаване на европейските правила за отбрана на данните и надлежно заповед за единодушие на Съединени американски щати.

Ако изнесените данни за течове се окажат правилни, то това са следващите неприятности за Мъск, откогато пое обществената мрежа. Стотици някогашни чиновници оповестиха, че ще го съдят, а доста консуматори оповестиха, че не са удовлетворени от ръководството му.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР