Haчaлoтo нa тъpгoвcĸaтa 5G мpeжa нa "Теленор" в Бългapия щe

...
Haчaлoтo нa тъpгoвcĸaтa 5G мpeжa нa "Теленор" в Бългapия щe
Коментари Харесай

Теленор очаква търговска 5G мрежа в България до две години

Haчaлoтo нa тъpгoвcĸaтa 5G мpeжa нa "Теленор " в Бългapия щe дoйдe нaй-вepoятнo cлeд oĸoлo двe гoдини, пpoгнoзиpa днec глaвният изпълнитeлeн диpeĸтop нa ĸoмпaниятa Джeйcън Kинг. А транспортният министър Росен Желязков сподели, че технологията 5G е гражданска война за стопанската система, промишлеността, обществото и за хората по време на първия диалог през 5G мобилна мрежа у нас. Демонстрацията беше част от серия на практика проби на 5G, които организира телекомуникационната компания Теленор.

"Технологията от пето потомство ще бъде този ускорител, който в действителност ще промени нашите общества. Държавата, с цел да извършва целенасочената си политика, има три неща, които би трябвало да направи – разпределението на радиочестотния набор, насърчения, свързани с редукция на цените, с цел да може цената въпреки всичко да не бъде понесена от крайния консуматор и понижаване на административната тежест “, сподели министърът и добави, че разгръщането на новата мрежа за 5G е обвързвано с извънредно огромна капиталова, териториално-устройствена и административна работа.

Той съобщи, че неговото министерство има извънредно потребен разговор с телеком операторите. Джейсън Кинг пък изрече специфична признателност на министър Желязков за сполучливия разговор на тематика дейно систематизиране на спектъра и проверка на цените за даване на честоти.

В рамките на събитието през днешния ден, бе осъществен медицински обзор от разстояние на пациент в Хасково от лекари в София.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР