Гьоте, Волтер, Менделсон, Вагнер, Шагал и до Армстронг и Стоунс

...
Гьоте, Волтер, Менделсон, Вагнер, Шагал и до Армстронг и Стоунс
Коментари Харесай

Хотелът на Наполеон и Пикасо Les Trois Rois

Гьоте, Волтер, Менделсон, Вагнер, Шагал и до Армстронг и Стоунс са ВИП посетители на гранда на превъзходния Базел

Четвърти век едно импозантно здание стои гордо на брега на Рейн до Средния мост, свързващ Големия и Малкия Базел. Това е учреденият тъкмо 1000 години след България хотел Les Trois Rois или Тримата крале.

Което на български език в действителност би трябвало да се превежда най-точно като Тримата влъхви, тъй като точно на мъдреците, орисали Христос е кръстен този неповторим гранд.

Мнозина, които за разлика от нас не са се потапяли в невероятната му история, което ние направихме благодарение на общителната мениджърка по връзките на хотела, предлолагат, че названието идва от френския крал, немския император и незнаен трети крал, тъй като Базел е тъкмо в точката сред Франция и Германия откъм Швейцария. Която обаче в никакъв случай не е имала коронован държател. Не са прави.

Днес пред импозантната фасада има паркирани личния му шатъл за ВИП посетители – типичен Ролс Ройс, само че и шарени бентлита, спортни коли, лимузини Мерцедес. През 1681 година, когато за първи път е упоменат, там са спирали файтони.

Той става обичан на аристократите от старта си и до преди 18 години самичък е благосъстоятелност на граф на име Ги дьо Боаруврайе. Той го поема през 1936 година, като предходният притежател го е държал от 1844 година, когато отваря в непосредствен до актуалния си тип на международен гранд.

През 2004 – 2006 година хотелът претърпява модерна реставрация, която обаче грижливо резервира неговия ретрочар в стила на оригинала от 1844 година на прославения проектант Амадеус Мериан.

Подменена е просто техническата инфраструктура, с цел да дава отговор на условията на 21-и век и на равнището на един от най-богатите и най-проспериращите градове на Швейцария и цяла Европа, фамозен със международните изложби №1 на часовници и изкуство.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР