Гватемала препотвърди отношенията си с Тайван, съобщава Ройтерс. Това се случи

...
Гватемала препотвърди отношенията си с Тайван, съобщава Ройтерс.
Това се случи
Коментари Харесай

Гватемала успокоява, че няма да къса връзките с Тайван

Гватемала препотвърди връзките си с Тайван, оповестява " Ройтерс ".

Това се случи дни, откакто нейният външен министър съобщи, че държавното управление желае да откри като в същото време резервира връзки с острова, който

Министерството на външните работи уточни, че Гватемала към момента признава Тайван като самостоятелна страна . Изявлението пристигна часове, откакто опозиционната партия " Тодос " пожела да външният министър Карлос Рамиро Мартинес да се яви в Конгреса, с цел да обясни проектите на държавното управление във връзка с Китай.

" Ще продължим да работим с Тайван на досегашните равнища. Президентът обаче уточни, че не можем да пренебрегнем тежестта и силата на Китай ", означи Мартинес в понеделник.
 Пореден съдружник на Тайван протяга ръка към Китай
Пореден съдружник на Тайван протяга ръка към Китай

Гватемала желае да развие публични търговски връзки с Пекин

Той разясни, че Гватемала се интересува от насърчаване на търговски връзки с Китай, което може да докара до основаването на работа за търговски ползи.

През последните години Китай усили икономическото си въздействие в Латинска Америка , където страните исторически поддържат по-тесни връзки със Съединените щати. Редица страни от Централна Америка - като и Панама,

Междувременно Тайпе даде знак, че не желае да се конкурира с по-богатия Китай в така наречен " дипломация на чековата брошура ".

Съединените щати са най-важният интернационален покровител на Тайван, макар неналичието на публични дипломатически връзки посред им, и главен снабдител на оръжия за Тайпе.
 Тайван загуби основен дипломатически съдружник след изборите
Тайван загуби основен дипломатически съдружник след изборите

Науру прекъсва връзките си с Тайпе, с цел да се сближи с Китай
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР