Гутериш каза, че Кааг, който говори свободно арабски и пет

...
Гутериш каза, че Кааг, който говори свободно арабски и пет
Коментари Харесай

ООН назначава бивш вицепремиер на Холандия и експерт по Близкия изток за свой хуманитарен координатор за Газа

Гутериш сподели, че Кааг, който приказва свободно арабски и пет други езика, „ внася богат опит в политическите, филантропичните въпроси и въпросите за развиването, както и в дипломацията ” на новия си пост. Очаква се тя да стартира на 8 януари.

„ Тя ще улеснява, координира, следи и ревизира доставките на филантропична помощ за Газа “, сподели той, добавяйки, че Kaag също ще сътвори механизъм на Организация на обединените нации за ускорение на помощта доставки " през ​​държави, които не са страни в спора. "

Цялото 2,3-милионно население на Газа е в хранителна рецесия, като 576 000 души са на пагубни или гладни равнища и рискът от апетит се " усилва всеки ден ", съгласно отчет, оповестен предишния четвъртък от 23 Организация на обединените нации и неправителствени организации.Той упрекна за необятно публикувания апетит незадоволителната помощ, влизаща в Газа.

Израел спря всички доставки на храна, вода, медикаменти и гориво в Газа след войнстващия Хамас нахлуването на групата на 7 октомври в Южен Израел, което умъртви към 1200 души.

Война...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР