Гумена лодка, превозваща мигранти, е потънала край северното егейско крайбрежие

...
Гумена лодка, превозваща мигранти, е потънала край северното егейско крайбрежие
Коментари Харесай

Катастрофа с мигрантска лодка като най-малко 22 загинали, включително 5 деца, когато лодка потъва край бреговете на Турция

Гумена лодка, пренасяща мигранти, е потънала край северното егейско крайбрежие на Турция, убивайки минимум 22 души, оповестиха публични лица.

Служители на турската брегова защита избавиха двама мигранти от морето край град Ечеабат в провинция Чанаккале, до момента в който други двама сами стигнаха до брега и уведомиха чиновници, сподели губернаторът Илхами Акташ.

Не е било ясно какъв брой хора е имало на лодката, когато тя потъна и бреговата защита продължава да претърсва региона, сподели той. В изказване от офиса на господин Акташ по-късно се споделя, че петима от починалите са деца. Националността на мигрантите не е известна незабавно.

Осемнадесет избавителни лодки, аероплан, два хеликоптера и дрон са взели участие в задачата за търсене и избавяне, се споделя в изказването. Линейки бяха в подготвеност на близкото пристанище, заяви държавната Анадолска организация.

Въпреки че броят им е намалял през последните години, мигрантите, най-вече от Близкия изток и Африка, постоянно напущат Турция, с цел да се оп...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР