„Гугъл“ разработва световна мрежа за засичане на земетресения с помощта

...
„Гугъл“ разработва световна мрежа за засичане на земетресения с помощта
Коментари Харесай

Устройствата с Андроид ще участват в система за засичане на земетресения

„ Google “ създава международна мрежа за засичане на трусове благодарение на употребяващите операционната система „ Андроид “. Тя ще изпраща и предизвестия към хората, намиращи се в регион с нараснала заплаха.

Собствениците на смарт телефони и таблети ще могат сами да изберат дали да вземат участие в събирането на данни. В случай, че са съгласни, акселерометърът ще изпраща данни към логаритъм, създаден да планува трусове. Сензорът, който използваме най-вече за засичане на ориентацията на телефона си, в действителност е акуратен апарат, който регистрира ускорението в три оси и подобаващ програмен продукт може посредством него да засече особеност.

Apple махна приложение, с което протестиращи следяха полицията в Хонконг

Първият стадий от представянето на системата е артикул на партньорство сред „ Google “ и калифорнийските служби за геология и изключителни обстановки. Те употребяват като основа към този момент съществуващото приложение „ ШейкАлърт “, което работи с данни от обичайните сеизмометри, написа „ Дъ Върдж “, цитира БТВ.

„ Би било отлично, в случай че на всички места имаше системи, основани на сеизмометрите, които да засичат трусове. Това, обаче, не е в действителност на практика допустимо и е малко евентуално да има световно покритие, тъй като сеизмометрите са извънредно скъпи. Те би трябвало да бъдат поддържани непрестанно и се нуждаеш от доста от тях в дадена зона, с цел да имаш в действителност добра система за ранно предизвестие за земетресение. “, изясни основният софтуерен инженер на „ Андроид “ в „ Google “ Марк Стогайтис.

Затова и идващите стадии от развиването на мрежата ще бъдат с присъединяване на мобилни устройства.

Компаниите възнамеряват да демонстрират предизвестието за земетресение в търсачката на „ Google “ по отношение на местоположението на човек, който сверява подозренията си, че е усетил трус. След като са уверят в точността на технологията си, „ Google “ ще стартират да изпращат директни предизвестия за идна заплаха на употребяващите „ Андроид “.

Приложенията за следене на контактните лица на инфектирани с COVID-19 и засичането на зони с бедствени и изключителни обстановки са други ексцентрични образци по какъв начин мобилните устройства могат да служат на своите притежатели.

Your Android phone can now detect earthquakes and help you get timely earthquake information on Гугъл Search. Hear lead engineer, Marc Stogaitis, explain how the new detection system works. Learn more: https://t.co/0tYtYpRYfr pic.twitter.com/7uPeZJF1HZ
— Android (@Android) August 11, 2020
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР