Гугъл мапсПоредни две високи сгради ще се появят на столичния

...
Гугъл мапсПоредни две високи сгради ще се появят на столичния
Коментари Харесай

Още две кули ще изникнат на Цариградско шосе в София

Гугъл мапс

Поредни две високи здания ще се появят на столичния бул. " Цариградско шосе " в интензивно застрояващата се зона против ж.к. " Младост ". Главният проектант на София Здравко Здравков е издал виза за планиране на сгради с височина 50 метра на терен, намиращ се до разклона към летището. За това заяви блогърът Боян Юруков във Facebook, който сподели и примерна визуализация на бъдещия комплекс, написа " Сега ".

Имотът е частен и е с величина от 4,6 дка. Според кадастъра той е очакван за " различен тип застрояване ", като сега се употребява за паркинг на издигнати преди доста години бизнес постройка и хотел. Подробният организационен проект е за жилищно строителство, подземни гаражи, магазини и детско заведение. Имотът попада в градоустройствена зона Смф, в която няма ограничавания във височината на постройките. Плътността на застрояване може да доближи 60%, а останалата част е планувана за озеленяване.

В края на м.г. Здравков позволи построяването на цялостен нов комплекс на към километър от в този момент описания - в терена на някогашния ИПК " Родина ". Там следва да се построят седем кули с височина по 75 метра. Сградите ще бъдат нежилищни и ще са офиси, хотел, търговски и обслужващи площи, конферентен център, подземни гаражи на три равнища и под земята трафопост.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР