Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо заплаши, че ще отмени

...
Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо заплаши, че ще отмени
Коментари Харесай

Губернаторът на Ню Йорк заплаши да затегне мерките срещу коронавируса

Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо заплаши, че ще анулира проектите за поетапно намаляване на ограниченията от актуалната седмица, откакто голям брой от хора се събираха пред питейните заведения в Ню Йорк, нварушавайки правилита за обществено разграничаване.
Андрю Куомо съобщи, че в офиса му са получени над 25 000 недоволства за нарушавания от страна на бизнеса, откакто нюйоркчани още веднъж се стекоха по улиците, наслаждавайки се на топлия и безоблачен уикенд.
" Има доста нарушавания на общественото разграничаване, празненства на улицата – пред заведения за хранене и питейни заведения, игнориращи законите ", написа Куомо в Twitter.
Ню Йорк, който е в епицентъра на американската коронавирусна зараза, е във фаза първа от четиристепенния проект за разхлабване на ограниченията. На заведенията за хранене и питейните заведения е разрешено да оферират храна и питиета за у дома, само че не е разрешено да оферират места за сядане до втората фаза. Съгласно насоките за обществено разграничаване се планува събиране на едно място на най-много 10 души.
Незаконна е и използването на алкохол на публични места в Голямата ябълка. Губернаторът ретуитира видео, показващо стотици хора, купонясващи на улица в Източен Манхатън, под което написа: " Не ме карайте да дойда там ".
COVID-19 е умъртвил съвсем 31 000 души в щата Ню Йорк, съгласно данни на университета " Джонс Хопкинс ".
В разгара на рецесията при започване на април съвсем 800 души умираха дневно в щата.
Още: " Сериозно понижение на случаите на ковид в България, картината по света "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР