Губернаторът на Хавай призовава хората да посетят Западен Мауи, когато той отвори отново през октомври: „Да помогнем на нашите хора да се излекуват“

...
Вследствие на смъртоносните горски пожари, които опустошиха Мауи, Хавай, оставяйки
Коментари Харесай

Вследствие на смъртоносните горски пожари, които опустошиха Мауи, Хавай, оставяйки близо 100 души потвърдени загинали, губернатор Джош Грийн призовава посетителите да се върнат в Западен Мауи, след като отвори отново на 8 октомври. Частта от острова, която включва историческия град Лахайна, беше опустошена от пожарите.

„Вие ще помогнете на нашите хора да се излекуват“, каза Грийн пред „CBS Mornings“ във вторник.

„След 8 октомври, ако можете да дойдете на Хаваите и наистина да ни помогнете да укрепим, защото беше много трудно време“, добави той.

Деветдесет и седем души бяха потвърдени, че са загинали в горските пожари в Мауи – спад спрямо по-ранния брой на жертвите от 115. 

Грийн каза това Едва когато учени от Министерството на отбраната и физически антрополози пристигнаха в Мауи, за да помогнат при възстановяването, служителите успяха да получат по-ясна картина на жертвите.

„Така че много от тях в ранните фази е трудно да се установи, когато имате пожар, който е като 2000 градуса по Фаренхайт. Просто е трудно“, каза Грийн.

В ретроспекция, Грийн каза, че му се иска нещата да се правят по различен начин в лицето на пожарите, които превърнаха приблизително 2000 сгради, повечето от които бяха домове, в пепел. Тони Докупил, ако е било грешка да не се използват наличните средства за подготовка за горски пожари, Грийн каза: „В ретроспекция, разбира се. Иска ни се всичко да можеше да бъде направено по различен начин.“

„В момента хората имат инвестира във възобновяема енергия вместо в някои от защитите, които биха могли да спасят хората", каза той. „Всички това са проблеми от типа на куотърбека в понеделник сутрин. В момента просто ни е мъчно, защото загубихме 97 от нашите близки.“

Грийн е в Ню Йорк, за да обсъди изменението на климата в Обединените нации. Той вярва, че "голяма част" от пожара се дължи на ролята на изменението на климата в бедствието.

Той каза, че "бързият и яростен" пожар, подхранван от ураганни ветрове, е отнел само 17 минути да разкъсат Лахайна.

„Тук съм в Ню Йорк, за да кажа на света: вече не очакваме само въздействието на изменението на климата и горските пожари и как те могат да измъкнат нашите хора. издържайки го в реално време", каза той.

Грийн каза, че между 1953 и 2003 г. Хаваите са били изправени пред шест пожара, но само през август тази година щатът е бил свидетел на шест пожара.

„За всеки, който се съмнява, че изменението на климата е част от това, те не са честни“, каза Грийн.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР