Губернаторът Гавин Нюсъм е подложен на натиск да покаже, че

...
Губернаторът Гавин Нюсъм е подложен на натиск да покаже, че
Коментари Харесай

Калифорния ще започне да строи малки домове за борба с бездомността

Губернаторът Гавин Нюсъм е подложен на напън да покаже, че се оправя с казуса с бездомността.

През март губернаторът демократ разгласи проект за подаряване на няколко калифорнийски града стотици дребни домове до есента, с цел да помогне за разчистването на лагери за бездомни, които са се появили в огромните градове на щата.

Проектът на стойност 30 милиона $ (£24 милиона) ще сътвори домове, някои от които с повърхност от 120 кв. фута (11 м2 ), които могат да бъдат съединени за 90 минути и костват дребна част от това, което е належащо за построяването на непрекъснато жилище.

В Калифорния има повече от 171 000 бездомни хора, което съставлява към 30% от бездомното население на Съединени американски щати.

Изображение: Снимка на сходни домове в Лос Анджелис Снимка: AP

Щатът е похарчил към 30 милиарда $ (24 милиарда долара) през последните няколко години, с цел да им помогне, със смесени резултати.

Уил Феръл става вирусен, откакто диджейства на празненството на сина си в университета

Според проекта на господин Нюсъм Сакраменто ще получи 350 жилища, Лос Анджелис ще получи 500, Сан Хосе ще получи 200, а Сан Диего ще получи 150.

Но седем месеца след известието тези домове не са издигнати и щатът към момента не е упълномощил никакви контракти за строители, заяви Sacramento Bee.

Администрацията на Newsom сподели, че щатът „ се движи с невиждана скорост “ по плана и ще завърши договорите този месец, като възнамерява да направи първа копка на мястото в Сакраменто преди края на годината.

Длъжностни лица също по този начин показаха нов закон, подписан от Newsom през юли за усъвършенстване на строителството на дребни домове.

Изображение: Подобни домове, изобразени в Лос Анджелис Снимка: AP

„ Когато става дума за планове като този, това просто не е за една нощ “, сподели Хафса Кака, старши консултант на Newsom. „ Няма закъснение. Продължаваме с инерцията. “

В сряда градските водачи на Сакраменто споделиха, че 175 дребни жилища ще бъдат сложени в 13-акровия свободен офис парк, част от който в последна сметка ще бъде издигнат в медицински кампус с лечебни кревати, здравен център и други услуги, ръководени от WellSpace Health, здравна система с нестопанска цел.

„ Това ще бъде повсеместен самостоятелен метод “, сподели кметът на Сакраменто Даръл Стайнбърг Сряда.

„ Това ще помогне на хиляди хора, които ще се възползват заради всеобхватния темперамент на метода тук. “

Сакраменто и щатът също се съгласиха да слагат други 175 дребни жилища в панаирите на щата Калифорния.

Сан Хосе този месец си обезпечи имот от 7,2 акра, благосъстоятелност на Транспортната администрация на долината на Санта Клара за своите 200 жилища.

Администрацията на господин Нюсъм не сподели по кое време ще стартира по плановете в Лос Анджелис и Сан Диего.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР