Грузия иска опита на България в производството на етерично-маслени култури.

...
Грузия иска опита на България в производството на етерично-маслени култури.
Коментари Харесай

Грузия иска опита на България в производството на етерично-маслени култури

Грузия желае опита на България в производството на етерично-маслени култури. Това стана ясно по време на среща сред министъра на земеделието, храните и горите Десислава Танева и изключителния и пълномощен дипломат на Грузия в България Н.Пр.Тамара Лилуашвили.

От страна на Грузия бе поискано експертно съдействие и теоретичен опит в региона на розопроизводството. Министър Танева съобщи, че страната ни е подготвена да сътрудничи и акцентира, че има растеж при производството на етерично-маслени култури. Тя добави, че има построени огромни преработвателни предприятия, а и българското розово масло е със предпазено географско напътствие от Европейската комисия.

„ България има Институт по розата в Казанлък, където работят едни от най-хубавите научни експерти, от които Грузия може да почерпи опит “, безапелационна бе тя.

От своя страна Н.Пр.Тамара Лилуашвили благодари и съобщи, че за Грузия е чест да почерпи опит от България, която е измежду водещите производители на етерично-маслени култури.

По време на срещата двете страни разискаха и опцията за съдействие в региона на винопроизводството и търговията със селскостопански артикули.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР