Грузинският премиер Иракли Гарибашвили обвини украинския президент Володимир Зеленски, че

...
Грузинският премиер Иракли Гарибашвили обвини украинския президент Володимир Зеленски, че
Коментари Харесай

Грузинският премиер критикува Зеленски

Грузинският министър председател Иракли Гарибашвили упрекна украинския президент Володимир Зеленски, че се меси в политическата обстановка в страната му със своите мнения за митингите в Грузия предходната седмица, и провокира ядосан отговор от страна на Киев, съобщи Ройтерс, съобщи Дарик.

По време на митингите против законопроекта за " задграничните сътрудници ", който съгласно критици сигнализираше превръщане към авторитаризъм в Грузия, Зеленски благодари на стачкуващите, че развяват украински флагове. Това демонстрира почитание, добави той и пожела на грузинците " либерален триумф ".

В петък грузинският парламент отдръпна законопроекта, който заплашваше да навреди на опитите на някогашната руска република да построи по-тесни връзки с Европа, отбелязва Ройтерс. 

" Когато човек, който е в положение на война… дава отговор на разрушителните дейности на няколко хиляди души тук, в Грузия, това е директно доказателство, че този човек е зает, стимулиран да направи по този начин, че нещо да се случи, да се промени и тук ", сподели Гарибашвили в изявление за грузинска телевизия. " Искам да пожелая на всички мир и навременен завършек на тази война ", добави той.

Говорителят на украинското министерство на външните работи Олег Николенко обаче упрекна Гарибашвили, че повтаря " съветска агитация ", като загатва, че Киев се пробва да въвлече Грузия в спора с Москва.

" Ние изрично отхвърляме тези изказвания, които нямат нищо общо с действителността. Грузинските управляващи търсят зложелател на неверното място ", написа Николенко във " Facebook ". " Украйна е била и ще продължи да бъде другар на грузинския народ, на който ние не желаеме да попречим да построи европейско бъдеще ", добави той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР