Групировката Ислямски джихад е отговорна за погрешно изстреляната ракета, поразила

...
Групировката Ислямски джихад е отговорна за погрешно изстреляната ракета, поразила
Коментари Харесай

Екипът на Нетаняху призна: „Ние бомбардирахме болницата“. Минути по-късно изтри поста

Групировката " Ислямски джихад " е виновна за неправилно изстреляната ракета, поразила болничното заведение в Газа, твърди Израел. Поне публично.

Служител на израелския министър председател Бенямин Нетаняху разгласява известие в Туитър, че израелските Военновъздушни сили са блъснали болничното заведение „ Ал Ахли “ в Газа. Минути по-късно изтри обявата.

Вчера болничното заведение в Газа беше разрушена от ракета, която лиши живота на стотици цивилни жители. Към момента се оповестява за минимум 500 починали, а стотици други са ранени. Сред жертвите на чудовищния случай има и деца.

Хананя Нафтали, известен израелски инфлуенсър, който е част от цифровия екип на Нетаняху, написа: „ Израелските Военновъздушни сили удариха база на „ Хамас “ вътре в болница в Газа. Много терористи са мъртви. Сърцераздирателно е, че „ Хамас “ изстрелва ракети от лечебни заведения, джамии и учебни заведения, употребявайки цивилни като жив щит “. Минути по-късно обаче изтри обявата си.

По-късно се извини за „ грешката “ и трансферира отговорността на организация „ Ройтерс “. Агенцията обаче не е съобщавала, че е ударена база на „ Хамас “ в Газа, показва „ Ал Джазира “. Хананя Нафтали има близо 360 хиляди почитатели. Във втория си пост той написа, че израелските сили „ не бомбардират лечебни заведения “, което е откровена неистина.

Израелските въоръжени сили упрекнаха екстремистката формация „ Ислямски джихад “ за вчерашната офанзива по болничното заведение в Газа. Палестинците, от своя страна, упрекват Израел за случая. Към момента няма без значение удостоверение кой стои зад смъртоносния удар. Съветът за сигурност на Организация на обединените нации ще организира изключително съвещание след офанзивата против болница в Газа.

„ Ал Джазира “, базирайки се на свои източници, заяви, че множеството жертви в болничното заведение са дами и деца. Възможно е броят на починалите да е доста по-голям, тъй като доста тела остават неидентифицирани. В Газа минимум пет лечебни заведения са получили предизвестие от Израел за евакуация. Според интернационалното право лечебните заведения би трябвало да бъдат безвредни и неразрешени за офанзиви. В Газа този принцип не се съблюдава. Възниква въпросът по какъв начин ще се изтеглят лечебните заведения и къде ще бъдат откарани пациентите, в това число и тези в сериозно положение? Намеренията на Израел зад тези предизвестия за евакуация остават неразбираеми за хората тук в Газа, написа организацията.

Израелската войска стартира интервенция против терористичната формация „ Хамас “ след нашествието ѝ на 7 октомври, само че за следващ път огромният губещ са палестинските цивилни. Стотици хиляди араби са в капан и подложени на непрекъснати удари. Израелската войска заяви, че филантропична помощ ще бъде предоставена на палестинците, които се изтеглят в южната част на Газа, само че не даде детайлности дали и по какъв начин такава помощ ще доближи до тях. До момента нито един филантропичен ескорт не е позволен в линията, която е под цялостна блокада от страна на израелските сили. Смята се, че те се готвят за сухопътна инвазия, само че към днешна дата не е дадена заповед за такава.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР