Групировката "Америка" е държала канал за трафик на кокаин и

...
Групировката "Америка" е държала канал за трафик на кокаин и
Коментари Харесай

Групировката Америка е държала канал за трафик на кокаин и хероин в Сърбия, България и Австрия

Групировката "Америка " е държала канал за трафик на кокаин и хероин в Сърбия, България и Австрия. Лидерът им е считан за правоприемник на Сретен Йосич, написа белградското издание Blic.
Сърбите са работили на територията на България.
Сред задържаните е Веселин Меда Райчевич, брат на известния сръбски престъпник Воислав Райчевич, прочут още и като Воя Американеца. Той е създателят на незаконната група, която след това е поета от брат му.
Воислав Райчевич е апетитен като правоприемник на именития Сретен Йосич. Твърди се, че "американците " си сътрудничат непрестанно със сръбските и черногорските служби. В предишното отрядът на "Америка " е именуван още "Отрядът на гибелта ".
В предишното ядрото на клана е наброявало 15 души - професионални убийци, към които са били още 30.
Според оперативна информация Райчевич е уредник, а в някои случаи и директен реализатор на някои от най-знаковите убийства в Белград. След ликвидирането му в йерархията навлиза брат му Веселин Меда Райчевич, който поема ръководството на групировката.
По данни на полицията той е поръчал също знакови убийства, измежду които и това на високопоставения полицейски чиновник Радован Радован Стоичич Баджа, който бе премахнат през април 1997 година. Освен Баджа, негови жертви са бандитите Юсуф - Юс Булич, Петър Вуйчич и Ненад Расканин, както и полковникът от полицията Милорад Влахович Влажа, консултант в МУП на Сърбия.
В началото на 2000 година кланът се концентрира върху бизнеса с контрабанда на кокаин. Тази активност се конкурира от Майк Милета Милянич, който е наказан за контрабанда на кокаин и излежава присъда в Гърция, а през днешния ден живее свободно в Ню Йорк.
Друг от изтъкнатите членове на групата е Зоран Яксич, който бе наказан на 20 години затвор в Перу поради контрабанда на кокаин, корупция и управление на локални незаконни групировки. По данни на полицията в Сърбия, незаконният клан е поддържал постоянни връзки с българските групировки от предишното и преди време е работил с братята Васил и Георги Илиеви.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР