Групата общински съветници на БСП пита кмета на Казанлък колко

...
Групата общински съветници на БСП пита кмета на Казанлък колко
Коментари Харесай

Как кметът на Казанлък стопанисва общинските гори?

Групата общински съветници на Българска социалистическа партия пита кмета на Казанлък какъв брой са събраните пари в общинската хазна от използването на дървесина и недървесни типове. Тази активност кметът Галина Стоянова е предоставила с контракт за ръководство на горските територии общинска благосъстоятелност на частното сдружение „ Пениталес”. Съветниците чакат на сесията на 25 юли Стоянова да заяви осъществените доходи за 2016 година, 2017 година и 2018 година, когато дейностите в общинските горски територии са предоставени на частната компания, благосъстоятелност на Пенко Говедаров - съучредител на партия ГЕРБ и един от първите й организационни секретари.
Позовавайки се на правилата на Наредбата за изискванията и реда за възлагане осъществяването на деи?ностите в горските територии – държавна и общинска благосъстоятелност, и за използването на дървесина и недървесни горски артикули, намираме за належащо и наложително приходите да се афишират на жителите, съобщи Пламен Караджов - ръководител на Групата съветници на Българска социалистическа партия в Общински съвет-Казанлък. Според левицата жителите упорстват да научат и какъв брой дка са залесените площи през интервала 2015 година до преустановяване контракта с „ Пениталес”.
Жителите от общината слагат неведнъж и казуса за размера на таксите и документите, с които се прави рандеман и превозване на дървесина в другите обитаеми места. Кметът Стоянова към момента не е дала отговор на въпросите, свързани с издаването на разрешителни за рандеман на дървесина и с размера на таксите, както и кой управлява сходството на добитата дървесина с дадените разрешителни, акцентира Караджов. По думите му кметските отговори, от които Галина Стоянова бяга, ще покажат дали Общината стопанисва горите отговорно и по какъв начин употребява дървесината.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР