Групата на сина на Йоско Костинбродския - Иван Йосифов, е

...
Групата на сина на Йоско Костинбродския - Иван Йосифов, е
Коментари Харесай

Бандата на сина на Йоско Костинбродския готвела убийства на полицаи и прокурори, знаков престъпник поръчал ликвидирането на професор и надзирател

Групата на сина на Йоско Костинбродския - Иван Йосифов, е готвела убийства на ченгета и магистрати. Това стана ясно на конференция на спецпрокуратурата през днешния ден.

Както БЛИЦ писа бандата беше арестувана през вчерашния ден и оставена за непрекъснато в ареста от спецсъда, като през днешния ден шефът на спецпрокуратурата Иван Гешев даде детайлности за интервенцията. По думите му групата, занимаваща се с разпространяване на опиати, е подготвяла и убийства на чиновници на Министерство на вътрешните работи и прокурорил Мишените са били проверяващи, работели по други каузи против членове на групата. Основното ядро на групата е било закопчано на връх Шипка.
От спецпрокуратурата към този момент не удостоверяват неофициалната информация, че главатар на бандата е точно синът Костинбродския. Друг от тарторите на групата е Стефан Гевгелийския, който е поръчал от пандиза убийството на проф. Станчев, който беше пребит грубо и ослепя с едното око. Друга мокра поръчка е била за ликвидирането на надзорник от пандиза, написа " Монитор ".

Групата е от 17 членове, широкообхватна, занимава се с опиати, силови дейности, рекет, а от известно време и с обстрелване на магистрати и служители на реда.
10 души са в ареста от събота, трима са там по други каузи, четирима се търсят.
За набелязаните магистрати е поета специфична отбрана, а Иван Гешев и Младен Маринов увериха, че това ще бъде обезпечено на всички останали полицейски чиновници и прокурори, които попаднат в сходни описи на хора от престъпния контингент.

Няма да допуснем насилствени дейности против сътрудниците, които съзнателно си правят работата. Това сподели основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Младен Маринов на брифинг в Съдебната палата по отношение на разрушена незаконна група за разпространяване на опиати, възнамерявала убийства на магистрати и на чиновници на Министерство на вътрешните работи.

„ Бяха положени доста старания от сътрудниците, които работиха взаимно по тези досъдебни производства. Вследствие на пресата, която се оказва върху незаконния контингент, се стига до миг, в който се вършат закани и мерки за насилствени дейности по отношение на работещите против престъпността чиновници на Министерство на вътрешните работи и прокурори. Това демонстрира, че ние сме в вярната посока и би трябвало да продължим “, разяснява Маринов.

„ Като началник на професионалното управление на Министерство на вътрешните работи декларирам, че няма да допуснем и ще вземем безусловно всички ограничения, които ни разрешава закона, да защитим всеки един чиновник, всеки един магистрат, който вършейки си работата, попада в такива описи и против него се образуват такива дейности. Благодаря на екипите, които работиха, това беше денонощен труд. Организираната незаконна група е с доста членове, има разнообразни крила, това е едно приключено звено, което има упоритости да завземе все по-голяма територия “, регистрира още той.

По думите му службите са свършили добра работа и ще не престават в тази тенденция.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР