Групата на седемте (Г-7) призова Китай да окаже натиск върху

...
Групата на седемте (Г-7) призова Китай да окаже натиск върху
Коментари Харесай

Г-7 призова Китай да окаже натиск върху Русия

Групата на седемте (Г-7) прикани Китай да окаже напън върху Русия да постави завършек на войната в Украйна. Това бе оповестено след среща на външните министри на Г-7, извършена в коридорите на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

В изказване, публикувано от Министерството на външните работи на Япония, която ръководи Г-7, се споделя, че членовете се надяват Китай да упорства за незабавното, цялостно и абсолютно евакуиране на съветските войски от Украйна.

Съобщението идва в миг, когато шефът на Службата на Комисията по външни работи на Централния комитет на Комунистическата партия на Китай и външният министър Ван И са на четиридневно посещаване в Русия, по време на което се чака двете страни да подобрят политическите си връзки.

Държавите членки на Г-7 също приветстваха присъединяване на Пекин във водената от Украйна среща за мир в Джеда и „ в допълнение насърчиха Китай да поддържа обективен и дълготраен мир, в това число директен разговор с Украйна “, се добавя в изказването.

В взаимното изказване на Г-7 не се показва нито една страна, само че се споделя, че членовете „ повториха апела си към трети страни да прекратят всякаква помощ за нападателната война на Русия или ще бъдат изправени пред висока цена “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР