Групата на Продължаваме Промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) в Общинския

...
Групата на Продължаваме Промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) в Общинския
Коментари Харесай

ПП-ДБ подкрепят оформянето на пешеходна зона по ул. „Христо Г. Данов“, но настояват решението да е на кмета

Групата на „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) в Общинския съвет на Пловдив изрази поддръжката си за превръщането на част от ул. „ Христо Г. Данов “ в пешеходна зона, само че се опълчи на сегашния метод за взимане на решението. Затова и вотът по точката на съветниците по време на сесията за точката беше „ въздържал се “. От групата са безапелационни, че решението би трябвало да е на кмета на общината, а не на Общинският съвет и приканиха Костадин Димитров да изготви нужната планова документи и да следва законоустановените административни процедури, касаещи смяната.

Предложението, импортирано от кмета на регион „ Централен “ Георги Стаменов, цели превръщането на сектора от ул. „ Хр. Г. Данов “ сред ул. „ Бетовен “ и бул. „ Руски “ в пешеходна зона. Адвокат Веселина Александрова, консултант от ПП-ДБ, предложи по време на съвещанието на Общински съвет изменение във импортираната докладна, с което се упорства локалният парламент да разпореди на кмета на града правенето на план за трансформацията на основната централна улица.

„ Законът не дава пълномощия на локалния парламент да взима такива решения, изключително когато плановата документи явно липсва. Необходимо е решението да се вземе от съответния орган, който в тази ситуация е точно кметът на Пловдив, а не да се потегля в обратна посока “, акцентира още Александрова.

Предложението на групата не беше признато. Това бе причина съветниците да гласоподават въздържал се на предлагането в първичния му тип, което по тяхно мнение е незаконосъобразно.

От Политическа партия - Демократична България показаха огорчението си от опорочаването на една прелестна по своето създание концепция.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР