Групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) внесе в

...
Групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) внесе в
Коментари Харесай

ГЕРБ иска извънредно заседание на СОС за програмата за саниране

Групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) внесе в деловодството предложение за привикване на изключително съвещание във вторник, 27 февруари.

Единствената точка, която се планува, е обвързвана с решението за кандидатстване по програмата за саниране на жилищни здания, оповестяват от пресцентъра на политическата мощ.

Предложението на общинските съветници идва по отношение на нарушаването на правилника на СОС за енергийна успеваемост.

Припомняме, че програмата бе забавена поради невъзможността на ПП-ДБ-СС да образуват ръководещо болшинство и да проработи Общинският съвет. Въпреки това и в полза на жителите на София, Министерство на регионалното развитие удължи периода до 29 февруари.

“На днешното съвещание на Столичния общински съвет ПП-ДБ-СС желаеха да гласуваме решение, което не е обсъждано в непрекъснатите комисии на СОС, което заплашва с обжалване цялата стратегия на територията на Столична община. Получихме поддръжка от сътрудници от други политически групи и ще вземем законосъобразно решение, с цел да могат хиляди жители да аплайват по програмата ”, декларират от ГЕРБ-СДС.

Общинските съветници обявиха, че кметът на София Васил Терзиев и екипът му демонстрират, че не познават разпоредбите, рискувайки тази извънредно значима за столичани стратегия.

“Показателно е, че през днешния ден в СОС не се одобри нашето предложение да свикаме постоянно съвещание и да работим по разпоредбите ”, споделиха още те.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР