Групата на БСП в парламента поиска създаване на анкетна комисия

...
Групата на БСП в парламента поиска създаване на анкетна комисия
Коментари Харесай

БСП иска създаване на анкетна комисия за БНР

Групата на Българска социалистическа партия в Народното събрание изиска основаване на анкетна комисия за случая в БНР. След опита за събаряне на журналиста Силвия Великова и последвалото невиждано прекъсване на сигнала на държавното радио, през вчерашния ден публицисти заговориха за напън в БНР.

" От три години предизвестяваме за налагане на еднолична власт в България. Вече имаме тирания в деяние. Започна с изключените микрофони на публицистите в Министерския съвет, конференция без публицисти, публицисти, водени с белезници на разпити като очевидци ", съобщи водачът на Българска социалистическа партия.

" Виждаме, че властта се пробва да замаже казуса и да го трансферира на техническо ниво, само че изключването на сигнала на БНР е невиждан случай в историята на България ", счита водачът на социалистите Корнелия Нинова. Тя добави, че Българска социалистическа партия упорства за политическа отговорност, а с думите си, че случилото се в БНР е бойкот министър председателят Бойко Борисов се пробва да се измъкне и от този случай.

" Съвет за електронни медии в болшинството си е излъчен от ГЕРБ. Този съвет избира управлението на БНР и Българска национална телевизия. Отговорността е при тях ", счита Нинова. Според нея от това дали депутатите от ГЕРБ ще поддържат основаването на анкетна комисия ще се разбере дали ръководещите желаят да се стигне до истината, или желаят казусът да бъде потулен.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Натискът над БНР (40)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР