Групата мигранти, които късно снощи бяха задържани в град Лясковец,

...
Групата мигранти, които късно снощи бяха задържани в град Лясковец,
Коментари Харесай

Заловените край Лясковец мигранти вече са в бежанските центрове в София и Любимец

Групата мигранти, които късно нощес бяха арестувани в град Лясковец, са настанени в бежанските центрове в София и Любимец. 22 от общо 30 са малолетни, оповестяват от Българска национална телевизия. Все още не е ясно по какъв начин те са съумели да стигнат от границата ни с Турция до централна България, където по всяка възможност са оставени от трафиканти.

Първата група с мигранти е била видяна в региона на Петропавловския манастир. Местност, която всекидневно в почивните дни е цялостна с хора и се намира единствено на няколко километра от основния път София - Варна.

По улиците на града са видяни и други мъже, за които са част от същата група. Всички са арестувани и отведени в Районното полицейско ръководство в Горна Оряховица.
Всички мъже и младежи бяха ескортирани до незабавното поделение на болничното заведение в града, с цел да бъдат прегледани и тествани за Коронавирус 19.

" От тези, които тествахме 30 лица, нито един позитивен, всички са негативни. Бяха с охлузвания, рани по подбедриците, които бяха на място обработени от нас, няма нещо съществено ", посочи доктор Деян Георгиев, шеф ЦСМП - Горна Оряховица.

Разпитът в полицията продължи през цялата нощ, след което се оказа, че 22-ма от мигрантите са малолетни.

Около 9 сутринта малолетните бяха изпратени към бежанския център в София, а останалите към град Любимец.

Новината за хванатите мигранти тормози съществено жителите на Лясковец.

От полицията и прокуратурата отхвърлят повече детайлности по тази причина по какъв начин групата е стигнала до Лясковец, защото по случая се води досъдебно произвеждане.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР