Групата Fail0verflow хвърли ръкавицата на своите колеги с новината, че

...
Групата Fail0verflow хвърли ръкавицата на своите колеги с новината, че
Коментари Харесай

Хакерите от Fail0verflow също обявиха експлойт за Nintendo Switch

Групата Fail0verflow хвърли ръкавицата на своите сътрудници с новината, че има експлойт за Nintendo Switch и загатна за забавните времена, които ни чакат.

Хакерите разгласиха видео, в което се вижда подпора, която буутва непосредствено с експлойта. По-нататък излиза следното обръщение:

Fail0verflow presents shofEL2, a coldboot exploit for NV Tegra. Greetz from this dinky ARMv4T Core to all Switch hax0rz! Interesting Times ahead…

С това Fail0verflow непосредствено се закача с сътрудниците си от Team Xecuter , които преди броени дни дадоха обещание, че имат работещ експлойт и намекнаха, че ще го продават. Според Fail0verflow, какъвто и да е той, може да има и безвъзмездна опция.

Хакерското мерене на мускули наподобява забавно, само че не би трябвало да бързаме. Fail0verflow не са пускали изцяло работещ хак от много време, тъй че не е ясно какви са желанията им тук. Не се знае и на какъв фърмуер е употребяваната подпора. От видеото обаче излиза наяве, че експлойтът работи върху самия процесор, тъй че не е изключено това да го прави съчетаем с всички версии на фърмуера.

Team Xecuter към този момент разгласи, че има намерение да направи „своя“ експлойт предпазен и против бъдещи ъпдейти на фърмуера, което на доктрина е огромен плюс. Това значи, че Nintendo ще би трябвало да пусне нова хардуерна проверка на конзолата, с цел да запуши уязвимостта.

Интересни времена, в действителност.

We made a nice scroller for Switch
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР