Групата действа от началото на 2019 г. и е със

...
Групата действа от началото на 2019 г. и е със
Коментари Харесай

На ``Калотина`` не е имало случай, в който да не бъде даден подкуп

Групата работи от началото на 2019 година и е със строго построена пирамидална конструкция, на върха на която е стоял началникът на пункта. Останалите са гранични служители на реда и митнически инспектори. Обвиняемите са желали и са получавали непозволено суми в друг размер, най-често от турски жители, само че и от български. Това съобщи на брифинг пред публицисти представителят на основния прокурор Сийка Милева във връзка извършената интервенция по противопоставяне на корупцията на граничен пункт ''Калотина'', съобщи кореспондент на Novini.bg

По думите на Милева групата е генерирала сред 800 и 1000 евро на промяна, като всеки митнически контрольор е заделял по 50 евро и ги давал на ръка на началника. Става дума за пари, които са се събирали на промяна, като сумата е била според от автомобила - дали е бил лек или товарен, какъв е водачът.

Цяла промяна митничари бяха арестувани за рушвет на "Калотина "

,,След предаването на избрана сума не се е правил физически надзор на товара, автомобилът не се е подлагал на инспекция с рентген или на щателна митническа инспекция. Искането на подкупа е ставало или непосредствено, или посредством мимики и жестове'', изясни още представителят на основния прокурор.

Тя разгласи, че по случая като обвинени са привлечени 20 лица за присъединяване в проведена незаконна група.

,,Повдигнати са обвинявания на 15 митнически инспектори и на четирима чиновници от Гранична полиция'', обясни още Сийка Милева.

,,Постъпиха всевъзможни сигнали от турски, сръбски и български жители, които обявиха, че на ''Калотина'' не е допустимо да се премине, без да се заплати. Единственият метод е да прелетят. Пак дублирам - няма случай, в който потърпевшо лице да мине през пункта без да даде подкуп'', съобщи от своя страна шефът на Дирекция ''Вътрешна сигурност'' в Министерство на вътрешните работи Стефан Борев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР