Група за трафик на жени, принуждавани на проституират в Германия,

...
Група за трафик на жени, принуждавани на проституират в Германия,
Коментари Харесай

ГДБОП разби група за секс услуги

Група за трафик на дами, принуждавани на проституират в Германия, разруши ГДБОП. Трафикантите подмамвали жертвите си по метода Loverboy - с сантиментални срещи, огромни обещания и скъпи дарове. След това ги насилвали и заплашвали, че ще посегнат и на фамилиите им. Задържани са шестима.

Жертвите са подбирани извънредно точно най-вече през обществените мрежи. Обект на интерес са млади дами, които са с невисок обществен статус. Това най-вероятно трафикантите са преценявали от фотосите, които е разгласила набелязаната цел. Следват ухажване, дарове и пътешествия. Романтичният интервал обаче свършва бързо и отстъпва място на насилието.

Жената се озовава в Германия, а нейни фотоси и видеоклипове се качват в уеб сайтове за запознанства дружно с цена за полови услуги. Срещу въпросната незаконна група ГДБОП нанесе няколко удара, само че ръководителят към момента се търси. От началото на работата по случая са повдигнати обвинявания на 12 души. Според статистиката на Националната комисия за битка с трафика на хора от началото на годината до юни са получени сигнали за 15 дами, жертви на трафик за полова употреба. За предходната година данните демонстрират, че 62 дами са станали жертва на подобен вид трафик.

Анонимен сигнал от жена е признат предходната година на имейла на ГДБОП.

" Жертвата разказва, че е наложително държана, употребявано е принуждение и е карана да проституира, като не са ѝ оставяни никакви пари. Всичко е взимано от страна на хората, които я държат безусловно в плен ", изясни Калин Литов - заместник-директор на ГДБОП.
Жената е избавена. Случаят се оказал част от огромна скица за трафик. Профилът на целта - жена на възраст сред 18 и 35 години с финансови усложнения. Профилът на трафиканта - мъж, който реализира контакт с нея в интернет. Той е грижлив, има скъпа кола и не е спестовен на пари и обещания.

" Правени са им скъпи дарове, водени са на вечери, обяди, екскурзии, до момента в който бъдат прилъгани и по-късно към този момент лицата разкриват същинската си същина. Започват физическа разпра, закани освен към лицето, само че и неговото семейство, в това число са били изнасилвани. След това превозени до Германия ", сподели Калин Литов.
След тези разкрития Министерство на вътрешните работи нанася няколко удара върху групата. Последният е от 11 юни в Етрополе и Плевенско, който са арестувани шестима души. Иззети са доказателства и първокласни коли. Експертите поучават хората да бъдат бдителни към всеки чужд, който потърси контакт в обществените мрежи.

" Не са редки случаите, в които трафикантът искрено предлага момичето да работи в областта на половите услуги. Тези девойки от време на време са склонни да подценят рисковете и на тази специалност и се съгласяват. Впоследствие те се оказват наложително, доста постоянно и без да са избрали тази специалност, принудени да правят нещо, което не желаят ", уточни Ернеста Русева - от Националната комисия за битка с трафика на хора.
" Ние управляваме цялата телефонна линия за битка с трафика на хора - 0800 20 100. На нея получаваме всевъзможни сигнали от близки, другари, самите жертви. Част от екипа са психолози, тъй че те са подготвени доста добре да предразположат жертвата за това да съберат най-необходимата информация, с цел да се реагира, изключително в случай че жертвата е в обстановка на риск, къде се намира, знае ли в кой град е, коя страна ", добави Моника Николова - шеф на Фондация 21.

" Основно приказваме за Германия, Англия, Италия, Кипър, Франция и Полша - това са страните, които тази година излизат като съществени страни за дестинация съгласно нашите сигнали ", сподели Ернеста Русева.
Ако той е изцяло чужд, само че е великодушен, в случай че няма работа, само че разполага с доста пари, в случай че дава обещание екзотични пътувания и баснословен живот... Бъди деликатна, може би против теб стои трафикант, поучават специалистите. И не се притеснявай да сигнализираш.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР