Група въоръжени лица нападнаха училище в Североизточна Нигерия и убиха

...
Група въоръжени лица нападнаха училище в Североизточна Нигерия и убиха
Коментари Харесай

Въоръжени нахлуха в училище в Нигерия, убиха 13 души

Група въоръжени лица нападнаха учебно заведение в Североизточна Нигерия и убиха 13 души, в това число един възпитаник, заяви ТАСС.
Вчера нападателите са нахлули в междинното учебно заведение в град Дамага, настояват очевидци. Един възпитаник е бил погубен на място, а другите са съумели да избягат. След това нападателите разкрили безразборна пукотевица в града и простреляли още 12 индивида.
Властите в щата Замфара са изпратили полицейски елементи да открият и унищожават нападателите. На територията на щата са подхванати ограничения за усилване на защитата на учебните заведения.
През последните месеци в Нигерия стана процедура нападенията над учебни заведения и вземането на възпитаници за заложници за приемане на откуп.
Миналата седмица президентът на страната Мухамаду Бухари подреди защитата във всички учебни заведения да бъде подсилена, с цел да не се позволяват сходни произшествия. В доста северни щати губернаторите затвориха краткотрайно учебните заведения, в които няма подобаваща система за сигурност.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР