Група руснаци ще бъдат първите чужденци, които ще посетят Северна

...
Група руснаци ще бъдат първите чужденци, които ще посетят Северна
Коментари Харесай

На ски в Северна Корея: Група руски туристи ще са първите, посетили страната след пандемията

Група руснаци ще бъдат първите чужденци, които ще посетят Северна Корея от 2020 година насам. Тогава Пхенян затвори границите си по време на световната пандемия от COVID-19.

Руската държавна организация ТАСС заяви, че съветските туристи ще посетят ски курор т в Северна Корея.

Като цяло страната е една от минимум посещаваните дестинации в света. Смята се, че преди пандемията родината на Ким чен Ун се е посещавала годишно от не повече от 15 000 туристи. Но даже и да съумеят да стигнат до Северна Корея, чужденците подлежат на непоколебим надзор и наблюдаване и имат право да посещават единствено избрани места в страната, като това се случва проведено с туристически гидове.

Миналата година по време на визитата си в Русия, Ким чен Ун и Владимир Путин се договориха да усилят туристическия поток сред двете страни.

Всяко придвижване на туристите в Северна Корея е следено от причислен им наложително севернокорейски екскурзовод, който безусловно диктува на посетителите какво могат да създадат или да видят и с кого може да се срещнат. Туристите да вземем за пример наложително би трябвало да засвидетелстват уважението си към Великия водач Ким Ир-сен , като слагат венец в подножието на 20-метрова скулптура, издигната в негова чест.

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР