Група родители излязоха на протест пред сградата на Министерския съвет

...
Група родители излязоха на протест пред сградата на Министерския съвет
Коментари Харесай

Родители излязоха на протест срещу тестването на учениците

Група родители излязоха на митинг пред постройката на Министерския съвет в столицата, обявявайки се срещу тестването на учениците за COVID-19 като изискване за присъственото им образование. Представители на протестиращите показаха, че отхвърлят " децата им да бъдат опитни зайчета ", а учителите да влизат в ролята на лаборанти, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Хората са принудени от безпаричие да пращат децата си на учебно заведение и да подписват заявления, които нарушават техните права и правата на децата им. На национално извършено питане над 85 % от родителското съсловие беше дало отговор, че е срещу да се вършат проби на децата ", уточни Лилия Божкова от обединяване " Родители ", майка на три деца.

" Здрави хора не се тестват. Като родител при най-малкото подозрение не изпращам детето на учебно заведение ", добави тя.

Протестиращите считат да продължат с демонстрациите, до момента в който не отпадне заповедта на служебните министри на опазването на здравето и образованието, съгласно която учениците от 1 до 4 клас ще се тестват два пъти седмично, в случай че минимум половината родители са съгласни.

Децата на тези, които не са, ще се образоват в електронна среда.

За да поддържат родителите, на митинга тази към този момент бяха пристигнали и учители. С училищен бележници в ръка протестиращите писаха алегорично " Слаб 2 " на здравните и просветителните управляващи за метода, по който се оправят с епидемията.

Очаква се просветното министерство да заключи данните какъв % от родителите са се съгласили децата им да бъдат тествани. По-рано демонстрации имаше и в други градове на страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР