Група от повече от 40 правозащитници са подали жалби до

...
Група от повече от 40 правозащитници са подали жалби до
Коментари Харесай

Правозащитници настояват Израел да спре да въоръжава неонацисти в Украйна

Група от повече от 40 правозащитници са подали тъжби до Върховния съд на Израел, настоявайки за преустановяване на износа на израелски оръжия за Украйна, оповестяват израелските медии.

Те настояват, че тези оръжия служат на сили, които намерено възприемат неонацистка идеология и цитират доказателства, че крайнодесният батальон " Азов ", чиито членове са част от въоръжените сили на Украйна и са подкрепяни от министерството на вътрешните работи на страната, употребяват тези оръжия.

По-ранна тъжба до Министерството на защитата на Израел е била посрещната без отговор.

 Германия не разрешава държавно финансиране на неонацисти
Германия не разрешава държавно финансиране на неонацисти

Германският парламент желае конституционния съд да забрани финансирането на извънредно дясната Национална демократическа партия NPD

Съображенията на министерството за издаване на разрешителни за експорт на въоръжение не се разкриват на обществеността, само че наподобява, че появяването на израелски оръжия в ръцете на отявлени неонацисти би трябвало да бъде основание, употребявано за опълчването на даването на подобен лиценз.

Въпреки това това не е първият път, в който израелските военни въоръжават сили, които прегръщат националсоциалистическа идеология.

В предишното Израел е въоръжавал антисемитски режими, като военната хунта в Аржентина, която мазета хиляди евреи в лагери.

Израел също по този начин е въоръжавал нацисти, като военнопрестъпника Клаус Барби в Боливия. В случая на Украйна, силите, употребяващи израелски оръжия, намерено декларират поддръжката си за расистки и антисемитски хрумвания в разнообразни изявления.

Батальонът " Азов " беше основан в Украйна след окупирането на Крим от Русия през 2014 година Символите на батальона са известни националсоциалистически такива. Неговите членове употребяват нацисткия привет и носят свастики и отличителни знаци на нацистката паравоенна организация Секретен сътрудник.

З делегацією Кнесету Держави Ізраїль, зокрема Головою комітету Кнесету Ізраїлю з внутрішньої політики та віце-спикером -, у теплій та дружній обстановці домовились про плідну співпрацю у сфері безпеки.
Про детали - ни слова!) pic.twitter.com/Ohtm5Htldl
— Arsen Avakov (@AvakovArsen) December 8, 2017

Освен това някои от тях намерено признават, че имат неонацистки възгледи и че отхвърлят Холокоста. Един от членовете на батальона съобщи в изявление, че той се бори с Русия, защото Путин бил евреин. Сержант на " Азов " посочи, че е националсоциалист, макар че не поддържа геноцида, и до момента в който малцинствата в Украйна не упорстват за специфични права, той няма да има проблем с тях.

Основателят на батальона - Андрий Билецки, който в този момент е народен представител в украинския парламент, преди този момент е оглавявал неонацистка формация, наречена " Патриот на Украйна ", която към този момент е разпусната. Нейните членове са главното ядро на " Азов ".

" Историческата задача на нашата страна в този сериозен миг е да водим последния поход на бялата раса към нейното оцеляване ", акцентира Билецки, като добавя: " Това е поход против подхората, които са ръководени от семитската раса. "

Според информации на правозащитни организации, членовете на батальона са обвинени във военни закононарушения, изтезания и полово принуждение.

В комбиниране с възходящата мощност на " Азов ", който има повече от 3000 членове, се следи повишаване на антисемитските произшествия и офанзивите против малцинствата в Украйна. Неонацистки групировки са нападали евреи и еврейски възпоменателни обекти в цяла Украйна, както и публицисти, роми и членове на ЛГБТ общността.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР