Група острови, която беше затворена за обществеността в продължение на

...
Група острови, която беше затворена за обществеността в продължение на
Коментари Харесай

Английските острови ще бъдат отворени отново за туристи две години след затварянето им поради птичия грип

Група острови, която беше затворена за обществеността в продължение на две години заради зараза от птичи грип, ще отвори още веднъж идващия месец.

Посетителите ще бъдат позволени назад в Inner Farne в Нортъмбърланд след експлоадирането на инфекциозната болест през 2022 година, като екскурзиите с лодка до скалистите формирания ще стартират на 25 март. National Trust islands са народен естествен резерват и приютяват към 200 000 морски птици - в това число пухкави, рибарки и котенца.

През 2022 година колонията беше наранена от птичия грип, като рейнджърите откриха над 6000 мъртви птици. Избухването докара до фрапантни ограничения за опити за прекъсване на смъртните случаи, в това число възбрана на хората да се пробват да спрат разпространяването на вируси.

За благополучие до 2023 година съществуването на заболяването е намаляло с 39%, с През тази година са открити мъртви 3600 птици. Сега рейнджърите на Националния концерн имат вяра, че имунитетът към заболяването се построява в колонията - макар че птиците щ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР