Група косатки успя да потопи яхта край бреговете на Мароко

...
Група косатки успя да потопи яхта край бреговете на Мароко
Коментари Харесай

Косатки потопиха яхта след 45-минутна атака, съобщи полската туристическа компания

Група косатки съумя да потопи яхта край крайбрежията на Мароко предходната седмица, откакто 45-минутната й офанзива на кораба аргументи непоправими вреди, сподели полска туристическа компания.

Инцидентът е станал във вторник, 31 октомври, до момента в който екипаж с туристическата група с лодка е плавал през Гибралтарския пролив. Тесният воден път свързва Средиземно море и Атлантическия океан, който разделя южния завършек на Европа от Северна Африка.

Група косатки, разговорно наричани косатки, се приближи до яхтата и „ удари перката на кормилото в продължение на 45 минути, причинявайки огромни вреди и приключване “, туристическа организация Morskie Mile, която е основана във Варшава и оперира яхтата, написа във Facebook в преведена обява.

офанзивите на косатки, които наподобява се пробват съзнателно да преобърнат лодки край крайбрежията на Испания и Португалия, са се нараснали повече от три пъти през последните две години, съгласно данни, оповестени в пролетта от изследователската група GTOA, която учи косатки към Гибралтар.

" Никой не знае за какво това се случва ", сподели Андрю У. Трайтс, професор и шеф на отдела за проучване на морските бозайници в Университета на Британска Колумбия. CBS News през май. „ Моята концепция или това, което някой би ви дал, е осведомена нечиста сделка. Това е цялостна тайнственост, невиждана. “

GTOA записва 52 морски взаимоотношения с косатки сред Гибралтарския проток и Галисия, крайбрежна провинция в северозападна Испания, сред юли и ноември 2020 година Инцидентите се усилиха през идващите години, като 197 взаимоотношения бяха регистрирани през 2021 и 207, записани през 2022 година, сподели GTOA, отбелязвайки, че взаимоотношенията са засегнали основно платноходки.

След това, през юни тази година, един от двата ветроходни тима, участващи в интернационално съревнование по света, заяви за плашеща борба, включваща голям брой косатки, до момента в който пътуваха през Атлантическия океан на запад от Гибралтар. Отборите, които се състезаваха в „ Океанската конкуренция “, споделиха, че косатките не са развалили лодките им, нито са наранили екипажите, само че си припомниха морските създания, които се блъскаха и в един случай се блъскаха в една от лодките. Косатките също побутваха и хапеха кормилата, сподели един член на екипажа.

Кейтлин О'Кейн и Кери Брийн способстваха за този отчет.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР