Група изследователи от испанския Висш съвет за научни изследвания (CSIC)

...
Група изследователи от испанския Висш съвет за научни изследвания (CSIC)
Коментари Харесай

Испания разработи тест за антитела към коронавируса с точност 98 процента

Група откриватели от испанския Висш съвет за научни проучвания (CSIC) са създали тест за антитела, който разрешава с 98% акуратност да се дефинира дали пациентът има имунитет към COVID-19.

Изследването е извършено в съдействие с мадридската Университетска болница " Принцеса " и университетската болница " Ла Пас ", оповестиха от CSIC.

Очаква се след месец и половина тестванията да постъпят в испанските лечебни заведения.

Този тест, твърдят разработчиците, е " една от най-надеждните технологии в серологичния разбор на популацията ", той се основава на процедури, които нормално се организират в лечебни заведения и лаборатории. Тестът разрешава да се дефинира концентрацията и типа на антителата, които са били развити по време на инфекцията. Резултатът се получава до два часа. Но се обмисля опция за произвеждане на бързи проби.Един от главните проблеми при тестванията за антитела е огромният брой лъжливи позитивни резултати.

Тестовете ще се правят от испанската компания „ Immunostep “, наречена ELISA. Въпреки обстоятелството, че в множеството случаи CSIC издава извънредни лицензи за технологии, в този случай други компании също ще могат да продават тестванията.

В допълнение, CSIC е заинтригуван да даде „ технологии, налични за всички страни, които се нуждаят от тях “ и към този момент води договаряния с редица страни от Латинска Америка.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР